Ook thuis moet je soms brandjes blussen

In 2020 werkten we met z’n allen van thuis uit. Door afleiding, thuis spelende kinderen en kluskoorts verdubbelde het aantal woningbranden. Om de vijf dagen viel daarbij een dode in België. Oscare helpt mensen in hun strijd naar meer brandveiligheid. 

Oscare to the rescue!

Dagelijks verschijnen berichten van woningbranden in de krant. De meeste woningbranden hebben enkel materiële en emotionele schade tot gevolg, maar om de vijf dagen is een woningbrand jammer genoeg fataal!
Nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens Oscare probeert dit leed, via sensibilisering, te vermijden. Iedere woningbrand is er één teveel en daar kunnen wij samen iets aan doen.

Veel woningbranden kan je voorkomen door enkele kleine aanpassingen in je woning door te voeren. Zoals het plaatsen van voldoende, hoorbare rookmelders en door bewust om te gaan met mogelijke brandoorzaken. Denk daarbij aan het opladen van elektrische toestellen, het reinigen van de filter van de droogkast, het niet onbeheerd achterlaten van kookpotten op het vuur, … 

100% brandveilig leven bestaat niet maar we kunnen er samen voor zorgen dat er veel minder slachtoffers vallen.


Ook op je school is het belangrijk om brandveilig(er) te leven

Wist je dat brandveilig(er) leven heel simpel is? Wist je dat een afgesproken vluchtplan mensenlevens kan redden? Wist je dat de oplader van je smartphone nog steeds stroom verbruikt als je hem in het stopcontact laat steken? Wist je dat je een frituurpan nooit mag blussen met water? Wist je dat rookmelders verplicht zijn? Wist je dat een verzamelplaats, op school, het werk of in je vereniging, cruciaal is bij brand? Weet jij wat te doen bij brand? Heb jij al gehoord van een actiekaart bij brand?

Dit en nog veel meer kom je te weten tijdens onze infosessies.

Wil jij bijleren?

Boek nu je GRATIS afspraak, we helpen je graag verder.

Vraag je afspraak aan. We helpen je graag verder.

Steun Oscare in hun dagelijkse strijd tegen woningbranden


Brandveilig(er) leven kan je leren

Voorkomen blijft nog steeds beter dan genezen. Preventie en brandveilig(er) leven kan je leren. Tijdens preventielessen op scholen en bedrijven en via diverse campagnes proberen we mensen te betrekken in een herkenbaar verhaal om zo hun engagement en betrokkenheid te stimuleren. Naast het vermijden van brandrisico in en om de woning, de school en het bedrijf, is het investeren in kwalitatieve rookmelders van levensbelang.

Brandveilig(er) leven begint bij jezelf

Met deze boodschap willen wij inzetten op preventie om iedereen bewust(er) te maken om brandveilig(er) te leven. Aan de hand van educatief materiaal, op maat van de doelgroep, kaarten wij de risico’s op brand en brandwonden aan. 

logo leef brandveilig transparant

Zit je nog met vragen over brandveiligheid?

Boek dan je GRATIS persoonlijke infosessie.

Vraag je persoonlijke sessie aan. We helpen je graag verder.


Deze campagne kwam tot stand in samenwerking met Muskus.be