Maak het verschil voor mensen met brandwonden!
“Ze hebben me gesterkt en me gemaakt tot de vrouw die ik nu ben.”
In de ambulance, op weg naar het ziekenhuis, vroeg de spoedarts: “Mag ik je in slaap doen?” Veertien dagen later werd ik wakker uit mijn coma, met 41 procent van mijn lichaam verminkt. Ik heb moeilijke dagen gekend, heb vaak gedacht “wat een geluk dat ik in België woon, hier…
“Ik heb leren leven met de littekens en zonder vingers.”
Lotgenotencontact was heel belangrijk voor mij. Net zoals de bezoeken aan de psycholoog bij Oscare. Op zulke momenten moet niet enkel de patiënt geholpen worden, maar is ook ondersteuning noodzakelijk voor de familie. Dat begrijpen ze bij Oscare heel goed. Ondertussen, meer dan 15 jaar later, zit ik in de…
“Bij Oscare voel ik me goed, het is elke keer een beetje thuiskomen.”
Op 21 mei 2008 raakte ik samen met mijn papa verbrand tijdens het barbecueën. Ik was toen 17 jaar oud. Na het ongeval verbleef ik een heel jaar in het brandwondencentrum ZNA Stuivenberg. Toen ik terug naar huis mocht, stond ik aan het begin van een lange revalidatie. Mijn leven…
“Oscare is een hele grote hulp tijdens mijn revalidatie.”
In 2017 had ik een zwaar arbeidsongeval. Ik werkte in de Antwerpse haven toen een leiding plots openscheurde en ik een mengsel van stoom en antivries over me heen kreeg. De hete stoom en de bijtende producten in die antivries zorgden ervoor dat ik brandwonden had. Ik was vrij direct…
Je geniet van belastingvermindering via een fiscaal attest
Giften aan Oscare vzw zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis (*) voor minstens 40 euro schenkt aan Oscare vzw, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte.
Je attest geeft je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro. Oscare vzw geeft aan de overheid door wie een fiscaal attest ontving.
Meer info over fiscale attesten kan je hier terugvinden.
(*) Het jaartotaal is het bedrag dat op 31/12 van het voorgaande jaar op onze rekening staat. Hou rekening met enkele verwerkingsdagen bij je bankverrichting.
Aantal patiënten geholpen door de jaren heen?
Zet je schouders onder ons verhaal!
Wil jij mee de handen uit de mouwen steken?
Tijd en goesting om je zinvol in te zetten? Dan hebben wij een geweldig aanbod voor jou!
Oscare is namelijk op zoek naar extra helpende handen, denkende doeners en creatieve geesten die zich willen inzetten ten voordele van brandwondenpatiënten.
- Vrijwilligerswerk doe je wanneer je wil.
- Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil spenderen.
- Op vrijwilligerswerk staat geen leeftijd, geslacht of ras.
- Iedereen is welkom: jong en oud, man en vrouw, blank en zwart.
Hoe kan je Oscare steunen?
Het Patrick Declerckfonds
In de nacht van 23 op 24 januari 1974 overleefde Patrick Declerck de vreselijke brand in het internaat van het Heilig Hart College in Heusden, waarbij 23 van zijn leeftijdsgenoten het leven lieten. Van psychologische ondersteuning was er in die periode geen sprake. Van 2004 tot 2008 was hij directeur van OSCARE (het vroegere ‘Het Greet Rouffaer Huis’), een nazorgcentrum voor brandwondenpatiënten. In 2010 werd Het Patrick Declerckfonds opgericht. Dit fonds is bedoeld om kinderen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt door een brand, gratis psychologische begeleiding aan te bieden. De giften aan Het Patrick Declerckfonds gaan integraal naar deze ondersteuning.
Het Patrick Declerckfonds is een onderdeel van OSCARE vzw.
Steun het fonds via KBC BE12 7350 7350 7392
Vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.
Je kan ons ook via andere organisaties steunen.
Oscare vzw maakt gebruik van verschillende kanalen om middelen in te zamelen. Niet alleen financiële middelen maar ook middelen in natura zijn zeer belangrijk voor onze organisatie.
Wij zijn een transparante organisatie!
Oscare vzw onderschrijft de Ethische Code van de Ethische Fondsenwerving vzw. U beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat zowel schenkers, vrijwilligers als personeelsleden minstens jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.