Maak het verschil voor mensen met brandwonden!


Wat betekent jouw steun aan Oscare?

Dankzij jouw steun kunnen wij mensen met brandwonden helpen!

Ernstige brandwonden. Ze houden je weken, soms maanden in het ziekenhuis. Om je daarna voor het leven te tekenen. Met talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en een ander uiterlijk tot gevolg.

Oscare vzw helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. We financieren onderzoek en doen er alles aan om brandwonden te voorkomen. En we zetten zich in voor de best mogelijke zorg voor brandwondenpatiënten, en de hoogst mogelijke kwaliteit van leven.

Dat kunnen we niet zonder jouw hulp. Doe een gift en help mensen met brandwonden!

Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro

Je geniet van belastingvermindering via een fiscaal attest

Giften aan Oscare vzw zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt aan Oscare vzw, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte. 

Je attest geeft je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro. Oscare vzw geeft aan de overheid door wie een fiscaal attest ontving.

Meer info over fiscale attesten kan je hier terugvinden.

Aantal patiënten geholpen door de jaren heen?


“Bij Oscare voel ik me goed, het is elke keer een beetje thuiskomen”

Evi: “Op 21 mei 2008 raakte ik samen met mijn papa verbrand tijdens het barbecueën. Ik was toen 17 jaar oud. Na het ongeval verbleef ik een heel jaar in het brandwondencentrum ZNA Stuivenberg. Toen ik terug naar huis mocht, stond ik aan het begin van een lange revalidatie. Mijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn; het was voor
altijd herschreven.
Een groot deel van die revalidatie vond plaats bij Oscare. Daar voelde ik me goed, het was elke keer een beetje thuiskomen. Ondertussen ga ik er al twaalf jaar naartoe. Al vrij snel besloot ik dat ik iets wou betekenen voor andere mensen met brandwonden, dat ik iets terug wou doen. Daarom startte ik met vrijwilligerswerk bij
Oscare. Vandaag leer ik mensen medische camouflagetechnieken aan, zodat hun littekens met behulp van make-up minder zichtbaar worden.”

Ik heb ondertussen een kinderboek “Mama’s zijn mooi” geschreven. Schrijven was aan de ene kant een vorm van therapie voor mezelf, maar aan de andere kant hoop ik ook om met het boek kinderen te doen begrijpen dat sommige mensen nu eenmaal “anders” zijn. En dat dat helemaal niet erg is. Stiekem droom ik ervan dat er op een dag geen taboe meer bestaat rond mensen die er net dat beetje anders uitzien. Ik hoop dat we ooit kunnen leven in een maatschappij waar alles openlijk bespreekbaar is en waar niemand zich nog abnormaal voelt omdat hij er anders uitziet. Maar dat is niet evident in een maatschappij waarin het belang van uiterlijke schoonheid zo overheersend geworden is. Ik doe alvast mijn best om deze droom werkelijkheid te maken. Door buiten te komen, door erover te praten, door mijn boek.

Zet je schouders onder ons verhaal!

Wil jij mee de handen uit de mouwen steken?

Tijd en goesting om je zinvol in te zetten? Dan hebben wij een geweldig aanbod voor jou!

Oscare is namelijk op zoek naar extra helpende handen, denkende doeners en creatieve geesten die zich willen inzetten ten voordele van brandwondenpatiënten.

  • Vrijwilligerswerk doe je wanneer je wil.
  • Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil spenderen.
  • Op vrijwilligerswerk staat geen leeftijd, geslacht of ras.
  • Iedereen is welkom: jong en oud, man en vrouw, blank en zwart.

Ook via andere organisaties kan je ons steunen!

Oscare vzw maakt gebruik van verschillende kanalen om middelen in te zamelen. Niet alleen financiële middelen maar ook middelen in natura en vrijwilligers zijn zeer belangrijk voor onze organisatie.


Je kan ons ook via sociale media steunen!

Maak je via sociale media een actie aan tvv. onze organisatie?
Geef ons een seintje via info@oscare.be. Zo kunnen wij je actie mee ondersteunen.

Zorg dat je – als actievoerder – de gegevens (naam, adres,…) van je donateurs verzameld. Enkel met de volledige gegevens kan onze administratie de fiscale attesten aan de gulle schenkers bezorgen.

Fiscaal attest bij gift ≥ 40 euro

Wij zijn een transparante organisatie!

Oscare vzw onderschrijft de Ethische Code van de Vereniging voor Ethiek in Fondsenwerving (VEF). U beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat zowel schenkers, vrijwilligers als personeelsleden minstens jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.

Met dank aan onze trouwe partners


Ben je overtuigd om Oscare te steunen?