Helden van het Kinderbrandwondenfonds
HELDEN VAN KINDEREN MET BRANDWONDEN

Het Kinderbrandwondenfonds van Oscare vzw zet zich sinds 2012 dagelijks in voor kinderen met brandwonden. Word vanaf vandaag de held van deze kinderen en steun met een maandelijkse donatie van 5 euro. Die kleine, structurele giften maken voor onze vzw echt een immens verschil.

Brandwonden bij kinderen
Geef om kinderen met brandwonden

Heel wat kinderen lopen brandwonden op door hete vloeistoffen. De pan die op het vuur staat, een tas koffie aan de rand van de tafel of het veel te warme bad zijn enkele van de vele oorzaken.
Ernstige brandwonden. Ze houden een kind weken, soms maanden in het ziekenhuis. Om het daarna voor het leven te tekenen. Met talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en een ander uiterlijk tot gevolg.
Wij doen er alles aan om brandwonden bij kinderen te voorkomen. Maar als het toch mis gaat, zijn we er voor hen. Met de best mogelijke brandwondenzorg, nazorg en lotgenotencontact.

Dodentocht 2022
De 53ste editie belooft top te worden!

De jaarlijkste Dodentocht op 12 augustus in Bornem – waarbij deelnemers 100km moeten wandelen binnen de 24 uur tijd – staat met stip in onze agenda. Elk jaar kunnen wij vanuit Oscare rekenen op tal van deelnemers die zich laten sponsoren tvv. onze vzw.

Dodentocht 2022
Een propere/aangename werkomgeving

Om onze werking zo optimaal en aangenaam mogelijk te maken voor zowel personeel, vrijwilligers als onze patiënten moeten wij regelmatig nieuwe dingen aankopen.
Een mooie en propere omgeving zorgt er immers voor dat ook wat wij doen top is.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Maak het verschil voor mensen met brandwonden!

Doneer je via sociale media (Facebook, Instagram,…) of via de Payconiq app, en bedraagt je total donatie op jaarbasis 40€ of meer?
Bezorg dan je gegevens in het jaar van je donatie via info@oscare.be zodat we je een fiscaal attent kunnen bezorgen.
Fiscaal attest bij gift ≥ 40 euro

Je geniet van belastingvermindering via een fiscaal attest

Giften aan Oscare vzw zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt aan Oscare vzw, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte. 

Je attest geeft je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro. Oscare vzw geeft aan de overheid door wie een fiscaal attest ontving.

Meer info over fiscale attesten kan je hier terugvinden.

Aantal patiënten geholpen door de jaren heen?

Zet je schouders onder ons verhaal!

Wil jij mee de handen uit de mouwen steken?

Tijd en goesting om je zinvol in te zetten? Dan hebben wij een geweldig aanbod voor jou!

Oscare is namelijk op zoek naar extra helpende handen, denkende doeners en creatieve geesten die zich willen inzetten ten voordele van brandwondenpatiënten.

  • Vrijwilligerswerk doe je wanneer je wil.
  • Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil spenderen.
  • Op vrijwilligerswerk staat geen leeftijd, geslacht of ras.
  • Iedereen is welkom: jong en oud, man en vrouw, blank en zwart.

Ook via andere organisaties kan je ons steunen!

Oscare vzw maakt gebruik van verschillende kanalen om middelen in te zamelen. Niet alleen financiële middelen maar ook middelen in natura en vrijwilligers zijn zeer belangrijk voor onze organisatie.


Je kan ons ook via sociale media steunen!

Maak je via sociale media een actie aan tvv. onze organisatie?
Geef ons een seintje via info@oscare.be. Zo kunnen wij je actie mee ondersteunen.

Zorg dat je – als actievoerder – de gegevens (naam, adres,…) van je donateurs verzameld. Enkel met de volledige gegevens kan onze administratie de fiscale attesten aan de gulle schenkers bezorgen.

Fiscaal attest bij gift ≥ 40 euro

Wij zijn een transparante organisatie!

Oscare vzw onderschrijft de Ethische Code van de Vereniging voor Ethiek in Fondsenwerving (VEF). U beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat zowel schenkers, vrijwilligers als personeelsleden minstens jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.

Met dank aan onze trouwe partners


Ben je overtuigd om Oscare te steunen?


Onze socials
Let's connect