Scarfit for kids


Kinderen met brandwonden hebben het vaak moeilijk om zich te bewegen omwille van hun brandwonden. Dit heeft vaak als gevolg dat zij niet – of veel te laat – met sport kennismaken of kunnen aansluiten bij traditionele sportverenigingen. En hierdoor fysiologisch en sociaal ‘benadeeld’ worden. Zij kunnen vaak niet terecht bij andere bewegingsscholen omdat zij té intensieve begeleiding nodig hebben en de accommodaties niet aangepast zijn aan hun ‘litteken beperkingen’.

Bewegen is nochtans essentieel in de revalidatie van brandwonden. Daarom wil Oscare met het Scarfit for kids-programma bewegingsopvoeding aanbieden onder gespecialiseerde begeleiding aan kinderen met brandwonden.

Voor wie is Scarfit?

Scarfit for kids richt zich in eerste instantie op kinderen tussen 2 en 8 jaar die functionele beperkingen ondervinden door hun littekens.

Hoe werkt Scarfit?

Door spel en beweging oefenen zij op speelse wijze hun ledematen waardoor functionaliteit geleidelijk aan verbetert. Tegelijk wordt hierdoor gewerkt aan het stimuleren van zelfvertrouwen, het opkrikken van het zelfbeeld en het bevorderen van ‘zelfstandigheid’.


“Fietsen en steppen doe ik heel graag, maar tijdens het spelen met vriendinnetjes raakte mijn hieltje vast tussen de spaken van het achterwiel. Jurgen helpt mij zodat ik snel weer kan spelen met mijn vriendinnetjes.” Salma, 4 jaar

Salma liep friction brandwonden op. De huid van haar hieltje kwam helemaal los. Dankzij het ‘Scarfit for Kids’ programma zorgen wij ervoor dat zij snel weer kan spelen met andere leeftijdgenootjes en terug zelfstandig kan zijn.