Scarfit for kids

Scarfit for kids

Kinderen met brandwonden hebben het vaak moeilijk om zich te bewegen omwille van hun brandwonden. Dit heeft vaak als gevolg dat zij niet – of veel te laat – met sport kennismaken of kunnen aansluiten bij traditionele sportverenigingen. En hierdoor fysiologisch en sociaal ‘benadeeld’ worden. Zij kunnen vaak niet terecht bij andere bewegingsscholen omdat zij té intensieve begeleiding nodig hebben en de accommodaties niet aangepast zijn aan hun ‘litteken beperkingen’.

Bewegen is nochtans essentieel in de revalidatie van brandwonden. Daarom wil Oscare met het Scarfit for kids-programma bewegingsopvoeding aanbieden onder gespecialiseerde begeleiding aan kinderen met brandwonden.

Voor wie is Scarfit?

Scarfit for kids richt zich in eerste instantie op kinderen tussen 2 en 8 jaar die functionele beperkingen ondervinden door hun littekens.

Hoe werkt Scarfit?

Door spel en beweging oefenen zij op speelse wijze hun ledematen waardoor functionaliteit geleidelijk aan verbetert. Tegelijk wordt hierdoor gewerkt aan het stimuleren van zelfvertrouwen, het opkrikken van het zelfbeeld en het bevorderen van ‘zelfstandigheid’.


www.kinderbrandwondenfonds.be