Brandveilig(er) leven kan je leren

Voorkomen blijft nog steeds beter dan genezen. Preventie en brandveilig(er) leven kan je leren.
Tijdens preventielessen op scholen en in bedrijven, en via diverse campagnes proberen we mensen te betrekken in een herkenbaar verhaal om zo hun engagement en betrokkenheid te vergroten. Naast het vermijden van brandgevaar in en om de woning, de school en het bedrijf, is investeren in kwalitatieve rookmelders van levensbelang, want ze kunnen levens redden. Door gezamenlijke inspanningen kunnen we onze maatschappij veiliger maken.

Brandveilig leven begint bij jezelf!

Met deze boodschap zetten wij in op preventie om iedereen bewust(er) te maken van het belang van brandveiligheid. Ons educatief materiaal is speciaal ontworpen voor verschillende doelgroepen en brengt de risico’s van brand en brandwonden helder in beeld.
Op www.leefbrandveilig.be vind je informatie en tips om je leefomgeving brandveiliger te maken.
Door bewustzijn te creëren en actie te ondernemen kunnen we levens redden. Samen maken we het verschil!


Ondersteun onze preventiedienst!

Dankzij jouw steun kunnen wij volop inzetten op preventie.
Wij gaan naar scholen, verenigingen en bedrijven, en zetten volop in op sociale media om mensen te stimuleren om brandveilig(er) te leven!

DRUK OP DE KNOP

Voor sponsoring en/of samenwerking kan je contact opnemen met onze collega Peter Van Rossum via peter.van.rossum@oscare.be of +32478654403.


PREVENTIE // BRANDVEILIG LEVEN KAN JE LEREN! / OP SCHOOL

Kleuter onderwijs

Hoe jonger je met preventie begint, hoe makkelijker het een goede gewoonte wordt. Kleuters zijn heel nieuwsgierig en de dingen die ze leren, vertellen ze aan hun ouders. Zo worden de ouders betrokken en krijgen zij tips om brandveilig(er) te leven.

Lager/secundair onderwijs

Door kinderen en jongeren mee te nemen in een herkenbaar verhaal proberen we hun engagement en betrokkenheid te stimuleren.

Hoger onderwijs

Bij studenten in het hoger onderwijs spelen we specifiek in op hun beroepskeuze. Op kot gaan is vaak een eerste stap naar zelfstandigheid. Daarom is het heel belangrijk de brandveiligheid op kot aan te kaarten.


Preventie maakt ook deel uit van de eindtermen – Wetenschap en techniek:  Gezondheid 1.19: De leerlingen beseffen dat het nemen van voorzorgen de kans op ziekten en ongevallen vermindert. Gezondheid 1.20: De leerlingen kunnen de hulp inroepen van een volwassene in een noodsituatie.


Hoe doen wij dit?

Brandveilig leven begint bij jezelf! Met deze boodschap zetten we in op preventie om iedereen bewust(er) te maken om brandveilig(er) te leven. Aan de hand van educatief materiaal, op maat van iedere doelgroep, kaarten wij de risico’s op brand en brandwonden aan. In onze folder kan je meer uitleg terugvinden.

Wens je bijkomende informatie?
Contacteer ons via info@oscare.be.

download de folder


ORGANISEER EEN ACTIE

Laat ons de handen in elkaar slaan! Jij organiseert een benefietactie en steunt zo onze brandwondenpatiënten. Wij bieden je in ruil een gratis ‘op maat gemaakt’ preventiepakket aan.

  • Bedenk je actie: Ga voor een klassieker zoals een spaghettifestijn, een wafelenbak, een wandeltocht of een fuif. Of heb je een creatief idee? Aarzel niet om het om te zetten in een actie.
  • Vraag je actie aan: Zodra je actie-idee op punt staat, geef je ons een seintje. Stuur een mailtje naar info@oscare.be en vertel ons over je actie in ruil voor preventie.
  • Promoot je actie: Maak heel veel reclame op je sociale media en website. Hou ons op de hoogte zodat ook wij jouw actie kunnen delen.

Wens je een actie te doen?
Neem snel contact op met onze collega peter.van.rossum@oscare.be | +32 478 65 44 03


PREVENTIE // BRANDVEILIG LEVEN KAN JE LEREN! / ANDERE

Jeugdbeweging
Op het werk

PREVENTIE // BRANDVEILIG LEVEN KAN JE LEREN! / ONDERWEG

Waar kan je ons terugvinden?


PREVENTIE // BRANDVEILIG LEVEN KAN JE LEREN! / INTERESSE?

Bieke Pleysier

administratie – preventie – vrijwilligers

Peter Van Rossum

communicatie & fondsenwerving – marketing – preventie

Guy Brassinne

logistiek – events – preventie