Preventie op maat & Sensibilisering

Brandveilig(er) leven kan je leren

Voorkomen blijft nog steeds beter dan genezen. Preventie en brandveilig(er) leven kan je leren. Tijdens preventielessen op scholen en bedrijven en via diverse campagnes proberen we mensen te betrekken in een herkenbaar verhaal om zo hun engagement en betrokkenheid te stimuleren. Naast het vermijden van brandrisico in en om de woning, de school en het bedrijf, is het investeren in kwalitatieve rookmelders van levensbelang.

Brandveilig leven begint bij jezelf!

Met deze boodschap willen wij inzetten op preventie om iedereen bewust(er) te maken om brandveilig(er) te leven. Aan de hand van educatief materiaal, op maat van de doelgroep, kaarten wij de risico’s op brand en brandwonden aan. Je kan ook heel wat info terugvinden op www.leefbrandveilig.be.


Heb jij al eens een evacuatieoefening gehouden?


PREVENTIE // BRANDVEILIG LEVEN KAN JE LEREN! / OP SCHOOL

WAAROM BRANDPREVENTIE OP SCHOOL?

Brandveilig(er) leven kan je leren. En hoe jonger je hiermee begint, hoe makkelijker het een goede gewoonte wordt. Kleuters zijn heel nieuwsgierig en de dingen die ze leren, vertellen ze aan hun ouders. Op die manier worden de ouders betrokken en krijgen zij tips om brandveilig(er) te leven. Door kinderen en jongeren mee te nemen in een herkenbaar verhaal proberen we hun engagement en betrokkenheid te stimuleren. Bij studenten in het hoger onderwijs spelen we specifiek in op hun beroepskeuze. Op kot gaan is vaak een eerste stap naar zelfstandigheid. Daarom is het heel belangrijk de brandveiligheid op kot aan te kaarten.

download onze folder


ORGANISEER EEN ACTIE

Laat ons de handen in elkaar slaan! Jij organiseert een benefietactie en steunt zo onze brandwondenpatiënten. Wij bieden je in ruil een gratis ‘op maat gemaakt’ preventiepakket aan.

  • Bedenk je actie: Ga voor een klassieker zoals een spaghettifestijn, een wafelenbak, een wandeltocht of een fuif. Of heb je een creatief idee? Aarzel niet om het om te zetten in een actie.
  • Vraag je actie aan: Zodra je actie-idee op punt staat, laat ons iets weten. Stuur een mailtje naar info@oscare.be en vertel ons over je actie in ruil voor preventie.
  • Promoot je actie: Maak heel veel reclame op je sociale media en website. Hou ons op de hoogte zodat ook wij jouw actie kunnen delen.

PREVENTIE // BRANDVEILIG LEVEN KAN JE LEREN! / ANDERE

Jeugdbeweging
Op het werk

PREVENTIE // BRANDVEILIG LEVEN KAN JE LEREN! / ONDERWEG

Waar kan je ons terugvinden?


PREVENTIE // BRANDVEILIG LEVEN KAN JE LEREN! / INTERESSE?