Je geniet van belastingvermindering via een fiscaal attest

Giften aan Oscare vzw zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt aan Oscare vzw, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte. 

Je attest geeft je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro. Oscare vzw geeft aan de overheid door wie een fiscaal attest ontving.

Meer info over fiscale attesten kan je hier terugvinden.Op welke manier kan je een gift doen?

Een eenmalige gift

Stortingen kunnen gedaan worden via KBC, ING en BNP PARIBAS FORTIS, op naam van vzw Oscare, met vermelding ‘gift’. Hieronder vindt u onze rekeningnummers :
KBC IBAN : BE78 7354 4444 4486 – BIC : KREDBEBB
BNP PARIBAS FORTIS IBAN : BE86 0014 3900 0050 – BIC : GEBABEBBU wil uw gift vanachter uw PC uitvoeren? Dat kan, in alle veiligheid, zowel via betaalkaart als kredietkaart.

Volgende rekeningen zijn ook geldig bij Oscare :
ING IBAN : BE30 3200 1622 2211 – BIC : BBRUBEBB
KBC IBAN : BE12 7350 7350 7392 – BIC : KREDBEBB
KBC IBAN : BE18 7450 3651 0465 – BIC : KREDBEBB


Een doorlopende opdracht

Met uw structurele gift steunt u maandelijks de werking van Oscare, en heeft u op deze manier een impact op het leven van mensen met brandwonden. U kan een doorlopende opdracht starten via online banking of door het document doorlopende opdracht ingevuld aan uw bank te bezorgen. U mag het ook naar ons opsturen, dan doen wij verder het nodige. Je kan ook snel en makkelijk een doorlopende opdracht online aanmaken.


Gift bij een bijzondere gebeurtenis

Naar aanleiding van een huwelijk, geboorte, verjaardag, jubileum, overlijden of pensionering kan u de genodigden vragen om een bedrag te storten ten voordele van Oscare (rekeningnummers, zie hoger). U beschikt daarbij over de mogelijkheid om achteraf een lijst met de namen van de milde schenkers op te vragen bij Oscare, indien expliciet in de mededeling vermeld. Zo kan u hen persoonlijk bedanken.


“Oscare is een hele grote hulp tijdens mijn revalidatie”

Brecht: “In 2017 had ik een zwaar arbeidsongeval. Ik werkte in de Antwerpse haven toen een leiding plots openscheurde en ik een mengsel van stoom en antivries over me heen kreeg. De hete stoom en de bijtende producten in die antivries zorgden ervoor dat ik brandwonden had. Ik was vrij direct blind en voelde ook aan mijn handen dat er iets loshing, maar ik wist niet of het mijn handschoenen waren of mijn vel. Ik ben naar het ziekenhuis gebracht en heb twee dagen in coma gelegen. Ik heb zeven weken in het ziekenhuis gelegen en heb veel geduld gehad voor mijn herstel, ondertussen kan ik ook terug zien. Toen ik na die zeven weken in het ziekenhuis naar huis mocht, dacht ik: ‘het stopt, het is gedaan met revalideren’, maar eigenlijk begon het toen maar net. Ik moest een nieuwe weg inslaan en toen ben ik bij Oscare terecht gekomen. Bij hen kon ik terecht voor dokters, verpleging, een kinesist, een bandagist, een psycholoog,… en dat allemaal onder één dak.”


Ernstige brandwonden. Ze houden je weken, soms maanden in het ziekenhuis. Om je daarna voor het leven te tekenen. Met talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en een gewijzigd uiterlijk tot gevolg.

Oscare vzw helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. We financieren onderzoek en doen alles om brandwonden te voorkomen. We zetten ons in voor de best mogelijke zorg voor brandwondenpatiënten, en de hoogst mogelijke kwaliteit van leven.

Dankzij jouw gift helpen wij mensen zoals Brecht in hun lange revalidatie.Maak het verschil voor mensen met brandwonden!