De familie Burnout bakt het bruin!

De Burnouts heeft de hoogste brandpolis en dat is niet moeilijk te verklaren. Op het einde van iedere bladzijde van dit stripverhaal valt hun huis ten prooi aan de vlammen, door onvoorzichtigheid, laksheid, onhandigheid of onderschatting van wat vuur kan aanrichten.

Zij hebben niet het minste besef van de gevaren van vuur.
Vuur is nuttig : je kan er eten mee koken, water opwarmen en zelfs een heus kampvuur mee maken.
Maar vuur kan ook gevaarlijk zijn dus moet dit steeds gepaard gaan met voorzichtigheid! Want wanneer vuur uit de hand loopt, wordt het “brand” en dat kan catastrofale gevolgen hebben.


We laten je graag kennis maken met de meest ontvlambare familie van het land:

An en Dries

Onze twee brandweercommandanten An en Dries, staan steeds voor jou paraat met interessante informatie en preventietips die levens kunnen redden. Hoeveel weet jij zelf over brandveiligheid? En ben je misschien zelf wel eens onvoorzichtig met vuur, aanstekers, lucifers, aanmaakproducten voor de BBQ, brandbare producten en vloeistoffen zoals benzine, white spirit en aceton?

Bob en Bea

Een onhandige klusjesman en een niet altijd even oplettende huisvrouw die het niet al te nauw nemen met de veiligheidsmaatregelen rond vuur. Samen vormen zij het echtpaar Burnout. Ze wonen in een mooi huis in Vlammerzele met een enorm hoge brandverzekering.

Bruno en Brenda

De twee kinderen zijn al even gefascineerd door vuur als hun ouders. Bruno knutselt graag maar is niet altijd even voorzichtig met elektriciteit. Brenda speelt graag met vuur en heeft licht pyromanische trekjes…

Lees en leer van de dolkomische situaties die de Burnouts telkens weer overkomen.


Download hier de volledige strip:

Stripverhaal “De Familie Burnout Bakt het Bruin”

Download je exemplaar van de strip.

  • Ontvang de strip "De familie Burnout bakt het bruin!" in je mailbox

    Vraag hier een digitaal exemplaar aan.

De Burnouts zijn gelukkig maar stripfiguurtjes. Hun avonturen blijven steeds zonder erge gevolgen. Maar in het echte leven kunnen deze situaties levensbedreigend zijn!
Wil je meer tips & tricks rond brandveiligheid surf dan naar www.leefbrandveilig.be


Mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

Media Vision
IBZ