Mobiele ‘Fire Escape Room’

Ieder jaar trekken onze vrijwilligers met de Fire Safety Truck door Vlaanderen om brandveiligheid te promoten. In scholen en bedrijven, bij seniorenorganisaties, bij brandweerkorpsen, op kinderfestivals, op gezinsdagen,…

We bouwden we onze Fire Safety Truck om tot een mobiele ‘Fire Escape Room’. Dat bleek een schot in de roos. We kunnen nu al terugkijken op een geslaagd verhaal.
Mensen bereik je niet enkel via sociale media maar ook ‘on the field’. Zeker als je de boodschap brengt op een speelse en tegelijk leerrijke manier.

Met onze Fire Escape Room

  • maken we mensen bewust van brandgevaarlijke objecten en situaties in de woning
  • tonen we hoe brandonderzoek werkt
  • leer je wat te doen bij brand
  • ontdek je het belang van de sleutel van de voordeur

Wist je dat je bij brand maar drie minuten hebt om je woning te verlaten?
Wij geven je tien minuten om uit onze mobiele ‘Fire Escape Room’ te ontsnappen!Naar de zomer toe krijgt onze Fire Escape Room een zomers kleedje. Met de Fire Escape Room Zomer leggen we de focus op brandveiligheid op de camping, bij de jeugdbeweging, de tuin, veilig barbecuen en slim zonnen.In aanloop van het eindejaar toveren we onze Fire Escape Room om tot Fire Escape Room Kerstspecial. Met dit concept kaarten we de brandgevaren rond de eindejaarsperiode aan.


Voor wie?

Onze ‘Fire Escape Room’ is geschikt voor jong en oud, mobiel en minder mobiel.
Voor de jongste deelnemers voorzien we een aangepast spel met grote puzzelstukken.

Met de ‘Fire Escape Room’ brengen we onze preventieboodschap in scholen en verengingen, op opendeurdagen van de brandweer, bij grote en kleine bedrijven.


Welke ruimte moet je voorzien?

De locatie waar de ‘Fire Safety Truck’ (L = 8m, B = 4m, H = 3m50) geplaatst dient te worden moet makkelijk toegankelijk zijn. In de buurt van deze locatie dient stroomvoorziening aanwezig te zijn (stopcontact 16A).


Bieke Pleysier

administratie – preventie – vrijwilligers

Peter Van Rossum

communicatie & fondsenwerving – marketing – preventie

Guy Brassinne

logistiek – events – preventie

Waar kan je ons terugvinden?


Wil jij onze Fire Escape Room boeken of kreeg je graag meer informatie?


In de media


Met dank aan onze partners: