Ik ga naar school.

Kinderen gaan ’s ochtends met volle rugzakken naar school. Naast wiskunde, geschiedenis en taal, verdient ook preventie een belangrijke plaats in die rugzak. Preventie is niet enkel op school van belang, maar ook thuis. Door jong over preventie te leren, leg je een sterke basis voor een veilige toekomst. Oscare ondersteunt deze basis. We komen naar jouw school met een op maat gemaakte preventieles. En we voorzien op maat gemaakte preventiepakketten voor leerkrachten. Zo creëren we samen een bewuste en veilige omgeving waarin kennis en actie hand in hand gaan.

Waarom is het belangrijk om aan brandpreventie te doen?

Kleuter onderwijs

Hoe jonger je met preventie begint, hoe makkelijker het een goede gewoonte wordt. Kleuters zijn heel nieuwsgierig en de dingen die ze leren, vertellen ze aan hun ouders. Zo worden de ouders betrokken en krijgen zij tips om brandveilig(er) te leven.

Lager/secundair onderwijs

Door kinderen en jongeren mee te nemen in een herkenbaar verhaal willen we hun engagement en betrokkenheid te stimuleren.

Hoger onderwijs

Bij studenten in het hoger onderwijs spelen we specifiek in op hun beroepskeuze. Op kot gaan is vaak een eerste stap naar zelfstandigheid. Daarom is het heel belangrijk de brandveiligheid op kot aan te kaarten.

NIEUW

Bommetjes op de speelplaats!

Naast een laptop, boeken, schriften en schrijfgerei, nemen sommige jongeren ook pyrotechnische materialen mee naar school. In de meeste gevallen gaat het over kleine bommetjes en vuurpijlen, maar ook zwaardere bommen zoals COBRA en mortierbommen maken hun opmars op school.
We hebben een kant en klaar GRATIS lespakket voorzien voor lager (vanaf 3de graad) en secundair onderwijs.

We komen naar je school.

Brandveilig leven begint bij jezelf! Met deze boodschap zetten we in op preventie om iedereen bewust(er) te maken om brandveilig(er) te leven. Aan de hand van educatief materiaal, op maat van iedere doelgroep, kaarten we de risico’s op brand en brandwonden aan. In onze algemene folder vind je meer informatie terug.

Scholenfolder

Naast de preventielessen hebben we verschillende interactieve tools in ons gamma. Op maat gemaakte tools zoals de Fire Escape Room, het Fire Escape House, de Electro Escape 112 en andere spelletjes en puzzels helpen ons verhaal te verduidelijken en zorgen dat de preventieboodschap blijft hangen. 

Download de GRATIS scholenfolder.

We beantwoorden je vragen.

We waarderen je feedback en streven ernaar om onze communicatie vlotter en effectiever te maken.
Heb je vragen of opmerkingen, laat het dan weten via onderstaande formulier.

  • Gegevens van je school:

  • Waarmee kunnen we je helpen?