Kinderdromen laten uitkomen
Kinderdromen laten uitkomen
Druk op de knop en ga samen met ons naar meer brandveiligheid.
Hoe behandel je littekens?
Kinderdromen
DRUK OP DE KNOP
ROOKMELDERHUIS
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Oscare vzw

Als nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens trachten wij op een zo laagdrempelig mogelijke manier de meest kwaliteitsvolle nazorg aan te bieden buiten een ziekenhuiscontext. Daarnaast willen we bijdragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van volwassenen en kinderen met brandwonden en littekens via opleiding en onderzoek.

Onze Missie

De patiënt staat centraal bij nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens Oscare. Oscare doet er alles aan om hen de best mogelijke nazorg aan te bieden: laagdrempelig, betaalbaar en deskundig. Om dit te garanderen, kunnen we rekenen op diverse partners uit allerlei sectoren en voeren we een doorgedreven wetenschapsbeleid waarbij de ontwikkeling van nieuwe technieken voorop staat. Alleen op deze manier kunnen we samen werken aan het herstel en de verbetering van de levenskwaliteit van iedereen met brandwonden.

Daarnaast heeft Oscare zichzelf een tweede, even belangrijke taak toegeëigend: via een meerjarig preventiebeleid stimuleert en sensibiliseert Oscare de samenleving voor de gevaren van brand. Zo trachten we brand en brandwonden te voorkomen en mensen aan te zetten tot een brandveilig leven.

Caring by sharing knowledge doen we via Scar Academy. Dit internationaal opleidingsproject heeft als doel, kennis over de behandeling van littekens te delen met alle zorgverstrekkers die te maken krijgen met patiënten met littekens.

Een sterke visie

Oscare vindt dat elk slachtoffer van brandwonden, zonder onderscheid, recht heeft op kwaliteitsvolle nazorg in een empathische omgeving. Oscare doet er alles aan om de revalidatie van brandwonden en littekens gunstig te beïnvloeden en kiest ervoor om dit aan te bieden buiten een ziekenhuiscontext. Verder vindt Oscare ook dat de samenleving zich preventief dient op te stellen tegenover de gevaren van brand en brandwonden, teneinde het aantal slachtoffers zoveel mogelijk te beperken.


4 pijlers van Oscare vzw


Maak het verschil
Maak het verschil
voor mensen met brandwonden