#zomerinjekot

Ben jij klaar voor de zomer in je kot?

Zomeren thuis of ‘in je kot’, is een begrip dat dit jaar nog meer van toepassing is dan andere jaren. Vele mensen slaan de jaarlijkse buitenlandse vakantie over en beleven deze zomer thuis of in eigen land.

Relaxen in een mooie, verzorgde tuin, sporten in de buitenlucht, met de fiets of wandelend de streek verkennen, luieren onder een stralende zon, een gezellige barbecue met familie en vrienden,… Dit zijn maar enkele voorbeelden van de dingen waarvan we in de zomer genieten.

Om de zomer van 2020 (brand)veilig door te komen kan je je beter goed voorbereiden.
Want met een goede voorbereiding verzeker je je van een geslaagde #staycation.

Wees voorbereid en zorg ervoor dat jij, je familie en je vrienden (brand)veilig kunnen genieten van een welverdiende #zomerinjekot!


Hoe geniet jij van de zomer in je kot?

In april lanceerden we onze enquête rond een brandveilige zomer.
Je kan nog steeds deelnemen maar we geven je hieronder alvast enkele resultaten.

1080

deelnemers

4%

gebruikt een onkruidverbrander

1 op 2

bewaart gevaarlijke producten op open schap

22%

heeft een vuurkorf in de tuin

7,5%

gebruikt geen bescherming tegen de zon

35%

heeft geen blusmiddel bij de hand tijdens het barbecueën


Veilig zomeren in je kot: bekijk de filmpjes!

Veilig in de tuin en de natuur

Onkruid wieden

Onkruid op je terras, op de oprit, in je tuin… Iedereen kent het probleem. Onkruidverbranders zijn de laatste tijd in opmars. Maar zij zijn jammer genoeg vaak de oorzaak van brand. Het gebruik van een vlam in deze warme en droge periode is om problemen vragen.

Meer tips & tricks vind je terug op LeefBrandveilig

Veilig in de zon

Smeer je in

Smeer je rijkelijk en regelmatig in met een waterbestendige zonnecrème met hoge SPF! Minstens om de 2 uur en extra bij hevig transpireren of nadat je uit het water komt. Vergeet daarbij zeker de oren, de nek en de voeten niet.

Meer tips & tricks vind je terug op SlimZonnen

Veilig bij het barbecueën

Steek de BBQ aan

Vaak loopt het al fout bij het aansteken van de BBQ. Zorg voor een stabiele ondergrond en steek je barbecue NOOIT aan met aanmaakvloeistof. Zet steeds een blusmiddel (blusdeken, emmer water of zand) in de buurt.

Meer tips & tricks vind je terug op VeiligBarbecuënWens je meer informatie over deze campagne dan kan je bellen naar 0478/65.44.03.