Verzekeringen: welke verzekering dekt wat?

  • Bij de eerste hulp- en ambulancediensten betaalt het ziekenfonds het bedrag grotendeels terug.
  • Bij een arbeidsongeval ben je, zoals de wet het voorschrijft, verzekert door de werkgever.
  • Daarnaast moet je ook jezelf ook buiten de werkomgeving voldoende verzekeren.

Hieronder de vier meest voorkomende verzekeringen:

  1. Een hospitalisatieverzekering dekt de kosten van je verblijf in het ziekenhuis en de kosten voor de medische onderzoeken, consultaties, geneesmiddelen ed. die verband houden met de opname.
  2. Een brandverzekering dekt schade aan de woning/inboedel en schade aan derden maar géén eigen lichamelijke schade.
  3. Voor eigen lichamelijke schade is er de ongevallenverzekering. De schadevergoeding is doorgaans een forfaitair bedrag dat je vooraf bepaalt in overleg met je verzekeraar.
  4. De verzekering gewaarborgd inkomen biedt een inkomensgarantie in geval van arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag vult je uitkering van het ziekenfonds aan.

Vergeet niet dat je het remgeld zelf moet betalen en dat verzekeringen vaak een franchise of vrijstelling hanteren. Alles hangt af van de voorwaarden van je verzekering!


Financiële hulp

In brandwondencentra wordt de financiële steun aan brandwondenpatiënten toegekend door de sociale commissie van Stichting Brandwonden. De commissie, bestaande uit sociaal assistenten, verpleegkundigen en onafhankelijke specialisten, onderzoekt elke aanvraag in detail. Op basis van objectieve criteria wordt een dossier aangemaakt voor een eventuele tegemoetkoming voor niet terugbetaalde medische kosten.

Voor meer informatie kan je contact opnemen via ons contactformulier.