Slim zonnen
Wees slim, smeer je in!

Zonlicht maakt ons blij, helpt tegen depressie en geeft energie! Jammer genoeg is niet alles goud wat blinkt onder die zalige zon.

Barbecue
Niet iedereen heeft een brandweer m/v in huis.

Bij mooi weer steek je graag de barbecue aan, maar doe je dat op een veilige manier? Hier vind je tips om zonder gevaar te genieten van jouw bakfeest.

STUDENTENKOT
IS JOUW STUDENTKOT BRANDVEILIG?

Je gaat voor de eerste keer op kot of je zit er al enkele jaren? Heel vaak besef je niet dat (brand)veiligheid heel belangrijk is. Aan de hand van onze enquête willen wij nagaan hoe het zit met de (brand)veiligheid op je kot.

Brandwonden bij kinderen
Geef om kinderen met brandwonden

Heel wat kinderen lopen brandwonden op door hete vloeistoffen. De pan die op het vuur staat, een tas koffie aan de rand van de tafel of het veel te warme bad zijn enkele van de vele oorzaken.
Ernstige brandwonden. Ze houden een kind weken, soms maanden in het ziekenhuis. Om het daarna voor het leven te tekenen. Met talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en een ander uiterlijk tot gevolg.
Wij doen er alles aan om brandwonden bij kinderen te voorkomen. Maar als het toch mis gaat, zijn we er voor hen. Met de best mogelijke brandwondenzorg, nazorg en lotgenotencontact.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Het medisch therapeutisch team staat voor je klaar in ons littekencentrum. Samen deskundig de littekens te lijf, samen op weg naar een kwaliteitsvol leven.

Leef brandveilig! Via campagnes en preventielessen in scholen, op evenementen of beurzen zetten we jullie op de goede weg! Samen voor een brandveilige thuis.

Littekens vragen deskundige aandacht. Wetenschappelijk onderzoek is essentieel in de zoektocht naar nog betere behandelingen, een betere genezing en comfort.

Scar academy heeft als doel kennis en vaardigheden van brandwonden- en littekenverzorging te delen met professionele zorgverleners.

Brandwonden
Brandwonden en wat nadien?

NIEUWS

 • Kaas- en wijnavond
  Kaas- en wijnavond We hebben het een paar keer moeten uitstellen maar eindelijk is terug zover!En zoals blijkt uit het…
 • Zin in koekskes?
  Steun Oscare met Jules Destrooper-koekskesdozen We weten het allemaal, een kopje koffie kan smaken. Maar weet je wat nog beter…
 • 20 jaar Oscare
  20 jaar nazorgcentrum Oscare “Op 20 april 2001 opende OSCARE, toen nog als Greet Rouffaerhuis, de deuren, mede dankzij de…
 • Zeer gevaarlijke combinatie!
  Mooi weer en reuzenberenklauw De Reuzenberenklauw staat weer in bloei. Ook in België is deze exoot op verschillende plekken te vinden. Maar wat…
 • Is mijn kinderopvang brandveilig?
  Zijn jouw kinderen (brand)veilig bij de kinderopvang? In de kinderopvang zijn er brandveiligheidsvoorschriften. Omdat er meer risico’s verbonden zijn aan…
 • European Wound Management Association
  European Wound Management Association (EWMA) Onze directeur Koen Maertens en onze onderzoekscoördinator Peter Moortgat nemen dit jaar deel aan het…
 • Nieuw Academiejaar Littekentherapie 2022-2023
  The road to excellence! De voorbije twee academiejaren hebben toch wel wat geleden onder de COVID restricties. Maar nu hopen we…
 • Onkruidbrander, een groot (brand)gevaar!
  Onkruid op je terras, op de oprit, in je tuin… Iedereen kent het probleem. Onkruidbranders zijn de laatste tijd in…
 • Scholenoverleg Merksem
  District Merksem organiseert  4x per jaar een scholenoverleg. Hier komen alle directies van basis- en secundaire scholen bij elkaar en…
 • Student room survey
  A fire-safe student room Smoke detectors and a practiced escape plan ensure that you and your roommates can leave the…
 • De grote KOT enquête
  Een brandveilig studentenkot Rookmelders en een ingeoefend vluchtplan zorgen er voor dat jij en je kotgenoten, in geval van brand, tijdig de woning…
 • SHOTS benefietconcert
  Op 29 april speelde SHOTS een benefietconcert t.v.v. Oscare en onze brandwondenpatiënten.Erik Goossens gaf acte de présence als special guest….
Maak het verschil
Maak het verschil
voor mensen met brandwonden

Wij zijn een transparante organisatie!

Oscare vzw onderschrijft de Ethische Code van de Vereniging voor Ethiek in Fondsenwerving (VEF). U beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat zowel schenkers, vrijwilligers als personeelsleden minstens jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.


Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte, schrijf je in