Microdermabrasie en zuurstoftherapie

Crystal Clear © microdermabrasie is een behandeling waarbij dode huidcellen worden verwijderd via een zachte peeling op basis van microkristallen. Hierdoor wordt de huid zachter, gladder en soepeler.
Door een versoepeling van de huid kan er een verbetering in functionaliteit optreden, voornamelijk als de littekens rond de gewrichten liggen.

In combinatie met microdermabrasie blaast de Crystal Clear zuurstoftherapie nieuw leven in de beschadigde huid. Een serum wordt met behulp van zuurstof onder hoge druk in de huid ingebracht tot in de lederhuid, waardoor de fibroblasten gestimuleerd worden tot de aanmaak van collageen en elastine. Zo wordt de huidregeneratie ook van binnenuit gestimuleerd.

Toepassing van microdermabrasie

De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden. Microdermabrasie stimuleert de celregeneratie en het onderhuids bindweefsel / collageen, het egaliseert de huidskleur en verbetert de bloedcirculatie. Oneffenheden, pigmentvlekken, littekens, acne en rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen. Microdermabrasie zorgt voor een algehele verbetering en voor huidverjonging.

Wat mag u verwachten?

De behandeling is niet pijnlijk en voelt door zijn zachte vacuüm effect aan als een zandstraal en stofzuigertje op de huid. Er zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

“De huid voelt veel vlakker en egaler aan, mijn littekens zijn minder rood geworden en ook veel soepeler dan voorheen. Dankzij de microdermabrasie van Crystal Clear durf ik bovendien voor het eerst sinds het brandwonden ongeval 15 jaar geleden opnieuw driekwart mouwen dragen om mijn onderarmen te laten zien.”
(Kim, 54 jaar, Switel-slachtoffer)

Na de behandeling

Soms kan de huid na de behandeling wat rood en wat gezwollen zijn. Dit hangt volledig af van uw huidtype en zulke reacties verdwijnen gewoonlijk snel. U kan onmiddellijk uw normale bezigheden hervatten.


Voor wie?

Zijn uw littekens ouder dan 2 jaar en bent u geïnteresseerd in deze behandeling? Neem dan contact op met Dr. Lieve De Cuyper T +32 3 217 77 70 op ons algemeen nummer +32 3 640 10 80 of via ons contactformulier