Transparantie in fondsenwerving

Als je een gift doet aan een goed doel, wil je dat je geld goed besteed wordt.
Bij Oscare vzw dragen we transparantie hoog in het vaandel.
Wat gebeurt er met de giften die wij ontvangen?

Lees het na in ons jaarverslag!


Oscare vzw is aangesloten bij:

Ethische Fondsenwerving vzw

Oscare vzw onderschrijft de Ethische Code van de Ethische Fondsenwerving vzw.
U beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat zowel schenkers, vrijwilligers als personeelsleden minstens jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.


Maak het verschil
Maak het verschil
voor mensen met brandwonden

Donorinfo.be

Oscare vzw is aangesloten bij Donorinfo.

Als je een gift doet aan een goed doel, wil je dat je geld goed besteed wordt. Daarom is het belangrijk dat organisaties open en dus transparant zijn over de manier waarop ze hun middelen besteden.

  • Goede doelen die zich laten registreren op Donorinfo, kiezen heel bewust voor financiële transparantie. Donorinfo analyseert voor jou hun gedetailleerde rekeningen en stelt vragen waar nodig. Elke organisatie laat bovendien haar rekeningen controleren door een officieel erkende instantie, zoals een bedrijfsrevisor.
  • Na de analyse verwerken we de informatie in het standaard Donorinfo rapport, dat we publiceren op donorinfo.be. Zo kan je als schenker de informatie van verschillende organisaties makkelijk met elkaar vergelijken.

“Oscare is een hele grote hulp tijdens mijn revalidatie”

Brecht: “In 2017 had ik een zwaar arbeidsongeval. Ik werkte in de Antwerpse haven toen een leiding plots openscheurde en ik een mengsel van stoom en antivries over me heen kreeg. De hete stoom en de bijtende producten in die antivries zorgden ervoor dat ik brandwonden had. Ik was vrij direct blind en voelde ook aan mijn handen dat er iets loshing, maar ik wist niet of het mijn handschoenen waren of mijn vel. Ik ben naar het ziekenhuis gebracht en heb twee dagen in coma gelegen. Ik heb zeven weken in het ziekenhuis gelegen en heb veel geduld gehad voor mijn herstel, ondertussen kan ik ook terug zien. Toen ik na die zeven weken in het ziekenhuis naar huis mocht, dacht ik: ‘het stopt, het is gedaan met revalideren’, maar eigenlijk begon het toen maar net. Ik moest een nieuwe weg inslaan en toen ben ik bij Oscare terecht gekomen. Bij hen kon ik terecht voor dokters, verpleging, een kinesist, een bandagist, een psycholoog,… en dat allemaal onder één dak.”


Ernstige brandwonden. Ze houden je weken, soms maanden in het ziekenhuis. Om je daarna voor het leven te tekenen. Met talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en een gewijzigd uiterlijk tot gevolg.

Oscare vzw helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. We financieren onderzoek en doen alles om brandwonden te voorkomen. We zetten ons in voor de best mogelijke zorg voor brandwondenpatiënten, en de hoogst mogelijke kwaliteit van leven.

Dankzij jouw gift helpen wij mensen zoals Brecht in hun lange revalidatie.Maak het verschil voor mensen met brandwonden!