Bouw mee aan een omgeving waar kinderen met brandwonden zich thuis voelen

Bij Oscare vinden we het belangrijk om kinderen met brandwonden en littekens een thuis geven in ons nazorgcentrum. Deze kinderen gaan door zeer moeilijke tijden, zowel fysiek als emotioneel. Hun herstelproces vereist niet alleen medische zorg, maar ook een warme omgeving waarin ze zich veilig, begrepen en geliefd voelen. In ons nazorgcentrum streven we ernaar om een warme en ondersteunende omgeving te creëren. We willen hen omringen met zorg, begrip en liefde, zodat ze zich kunnen focussen op hun genezingsproces en weer vol vertrouwen in de wereld kunnen stappen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat hun verblijf in ons nazorgcentrum zo aangenaam mogelijk is, en dat ze de steun krijgen die ze nodig hebben om te herstellen.

Welke droom wil jij helpen verwezenlijken?


Een “cadeautjesautomaat”

Na de behandeling is er niets zo hartverwarmend als onze kleine patiëntjes te belonen voor hun dapperheid. Deze automaat zal niet alleen een glimlach op hun gezicht toveren, het cadeautje zal ook een herinnering zijn aan hun moed en veerkracht tijdens het bezoek bij de arts of kinesitherapeut. Met één draai aan de knop kunnen ze een klein speeltje kiezen om mee naar huis te nemen.

Deze droom werd ingezonden door dokter Lieve De Cuyper


Om nooit te vergeten “Pairi Daiza”

Samen met een groepje van 10 dappere kinderen met brandwonden en littekens, en hun begeleiders, willen we ons opmaken voor een onvergetelijk avontuur in Pairi Daiza. Terwijl we de poorten van dit betoverende dierenrijk betreden, worden zorgen weggeblazen door een golf van opwinding en verwondering.

Deze droom werd ingezonden door Bieke Pleysier


Drukkledij betaalbaar voor iedereen

Drukkledij is belangrijk tijdens het genezingsproces. Het helpt de soepelheid van de littekens te bevorderen en jeuk te verminderen. Drukkledij moet je 24u per dag dragen, gedurende een lange periode.
De mutualiteit betaalt de eerste 8 stuks op maat gemaakte drukkledij volledig terug. Kinderen groeien snel, en vaak volstaan die 8 stuks niet. Dan moet er nieuwe, op maat gemaakte, drukkledij worden aangekocht die niet door de mutualiteit wordt terugbetaald.

Deze droom werd ingezonden door orthopedisch technieker Kristof Maes


Afleiding tijdens behandelingen

Een compacte beamer die je eenvoudig aan je smartphone of tablet kan koppelen, en die vervolgens de favoriete filmpjes van de kinderen, op de muur of het plafond projecteert
Het komt als geroepen tijdens behandelingen bij de kinesitherapeut, arts of verpleegkundige.
Het is vooral een bron van afleiding en vermaak voor kinderen tijdens moeilijke behandelingen. Met vrolijke beelden en kleurrijke animaties worden ze meegenomen naar een andere wereld, weg van de pijn en ongemakken. Het maakt de hele ervaring minder beangstigend en misschien zelfs een beetje leuk!

Deze droom werd ingezonden door Jill MeirteWelke droom heb jij voor kinderen met brandwonden en littekens?

Ook jij kan een droom in vervulling laten komen. Jouw droom kan een grote impact hebben voor kinderen met brandwonden en littekens.

Jouw gegevens

Naam(Required)

Jouw wens

Hoe meer details hoe beter. Heb je ergens op het internet iets gevonden dan kan je ook de url toevoegen.