Mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’

Mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’

Mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’

Ieder jaar trekken de vrijwilligers van Oscare vzw, nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens, met de Fire Safety Truck Vlaanderen rond om brandveiligheid aan te kaarten. Ze bezoeken scholen, kinderfestivals, gezinsdagen, seniorenorganisaties, bedrijven, opendeurdagen van brandweerkorpsen, … en nu dus ook kerstmarkten.

In mei ‘19 besloten we onze Fire Safety Truck om te bouwen tot een mobiele ‘Fire Escape Room’. Een schot in de roos wat preventie betreft. 174 evenementen en 1000-en bezoekers later kunnen we terugkijken op een geslaagd verhaal. Het belang van preventie te brengen, op een speelse maar zeer leerrijke manier, werd hierbij nogmaals bewezen. Mensen bereik je niet enkel via sociale media maar ook ‘on the field’.
Maar wij staan niet stil.

De bedenker van de mobiele ‘Fire Escape Room’, vond dat het tijd werd terug iets speciaal te maken en bedacht de mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’. Met dit concept kaarten we de brandgevaren rond de eindejaarsperiode aan. 


“Mensen staan niet stil bij de verschillende brandgevaren die er zijn tijdens het eindejaar. Denk maar aan de kerstboom, kerstversiering, kaarsen, fondue, vuurwerk,… Het is belangrijk dat men zich bewust wordt van deze gevaren en leert hoe deze te vermijden. Laat nu net dat het verhaal zijn dat we wilden integreren in onze mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’.


Fire Escape Room Kerstspecial

Wist je dat je bij brand maar drie minuten hebt om je woning te verlaten? 
Wij geven je tien minuten om uit onze mobiele ‘Fire Escape Room Kerstspecial’ te ontsnappen! Vind de clues, los de raadsels op, pas op voor de dichte rook en kom tijdig én levend buiten. 

Doel van het spel

Mensen bewust maken van een aantal brandgevaarlijke objecten en situaties in een woning tijdens de eindejaarsperiode, de schoorsteen, de kerstboom, het belang van een blusdeken, voldoende rookmelders, sleutel op de deur en weten wat te doen bij brand.


Voor wie?

Onze ‘Fire Escape Room’ is geschikt voor jong en oud, mobiel en minder mobiel. Voor de jongste deelnemers voorzien we een aangepast spel met grote puzzelstukken.


Waar kan je ons terugvinden?


Wil jij onze ‘Fire Escape Room Kerstspecial’ boeken of kreeg je graag meer informatie? OPGELET! Deze versie is enkel verkrijgbaar vanaf de herfstvakantie tot half januari.

[contact-form-7 id=”4836″ title=”Fire Escape Room”]


Met dank aan onze partners: