Nieuw partnership met Lucide

Nieuw partnership met Lucide

Oscare vzw en Lucide slaan de handen in elkaar om de hoge energiefactuur aan te pakken.


De energieprijzen swingen de pan uit. Heel wat gezinnen hebben moeite om hun energierekening nog te betalen. Ook bij Oscare vzw worden de kosten voor energie alsmaar hoger.

Om goede nazorg te bieden aan patiënten met brandwonden en littekens, hebben wij in onze gebouwen veel verlichting nodig. Dagelijks branden er zo’n 150 lampen die enorm veel energie verslinden. Vaak zijn dit nog oude gloeilampen die veel meer verbruiken dan nieuwe, zuinige led lampen.

“In het voorjaar kwamen we in contact met de firma Lucide, een dynamisch Belgisch familiebedrijf dat functionele verlichting voor binnen- en buitengebruik ontwikkelt. Toen bleek dat Lucide ons financieel wilde steunen, was dat gelijk het ideale moment om de mogelijkheden na te gaan om de verlichting bij Oscare energiezuiniger te maken.” aldus Koen Maertens, directeur van Oscare vzw.

Lucide maakte een analyse van de verlichting die we momenteel gebruiken en zal op zeer korte termijn een oplossing voorstellen om onze energiefactuur drastisch te doen dalen. Zo kan Oscare de vrijgekomen financiële middelen gebruiken voor een nog betere nazorg van hun patiënten.

“Niet alleen de financiële steun die wij aan Oscare bieden is levensnoodzakelijk. Ook structureel hulp bieden zodat de eigen middelen optimaal gebruikt kunnen worden waar ze echt nodig zijn, is cruciaal voor het bestaan van een vzw. Wij zijn dan ook heel blij dat wij ons steentje kunnen bijdragen”. aldus Ward Mertens, CEO van Lucide.

Lucide illuminates your world

Lucide koos ervoor een structureel partnership aan te gaan met Oscare vzw voor 3 jaar. Deze manier van samenwerken, waarvoor ook andere bedrijven welkom zijn, zorgt mee voor het voortbestaan van onze organisatie.

Zet jij je schouders mee onder ons verhaal?


Steun ons met je bedrijf

Word partner


Een samenwerking kan een enorme impact hebben. Samen bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Word sponsor


Word een maandelijkse sponsor. Met jouw structurele donatie kunnen wij onze werking verzekeren en financieren.


Kom in actie


Doe een actie en haal met je bedrijf geld op voor Oscare vzw. Samenwerken met je medewerkers aan een fantastisch doel.Oscare helpt mensen met brandwonden, kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. We financieren onderzoek en zetten maximaal in op preventie om brandwonden te voorkomen. Oscare vzw ontvangt geen structurele subsidie maar is volledig afhankelijk van de steun van donateurs en partners. 


Samen tegen brandwonden en littekens

Als partner sla je met ons de handen in elkaar om patiënten de beste nazorg te bieden die ze verdienen. Met jouw bedrijf kun je grote impact maken op de levens van brandwondenpatiënten. In een samenwerking gaan we altijd op zoek naar de meerwaarde voor beide partijen. Neem contact op met onze collega Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be.

AXA Belgium ondersteunde de aankoop van onze Fire Safety Truck

Je kan makkelijk en snel online doneren.

Jouw maandelijkse gift is fiscaal aftrekbaar

Als je schenkt namens een bedrijf, is er spraken van vrijgevigheid. Er is hierbij geen tegenprestatie aan verbonden.

Giften aan Oscare vzw zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt aan Oscare vzw, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte. 

Je attest geeft je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro. Oscare vzw geeft aan de overheid door wie een fiscaal attest ontving. Neem contact op met onze collega Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be of doe hier alvast een online gift.


Kom met jouw medewerkers in actie

Zelf een actie organiseren is leuk én geeft jouw medewerkers een goed gevoel. Want naast het geld dat je bijeenbrengt voor Oscare vzw, gaat het ook om de betrokkenheid van je medewerkers en dat je samen iets betekent voor een ander. Komt jouw bedrijf in actie voor brandwondenpatiënten? Neem dan contact op met onze collega Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be of maak je actie hier alvast aan.

Medewerkers van de firma Reynaers Aluminium staken, samen met onze medewerkers en vrijwilligers, de handen uit de mouwen tijdens hun Community Day bij De klimop te Lier.


Maak het verschil
Maak het verschil
voor mensen met brandwonden

Vorig artikel