Peter Paul Rubens

Peter Paul Rubens

PP Rubens steunt, samen met marktkramers, mensen met brandwonden en littekens.


Rubensmarkt 2022

’t Stad – Peter Paul Rubens had gisterenavond de eer en het het genoegen de laureaten van de Rubensmarkt – oftewel de best in hem verklede standhouders – uit naam van de Antwerpse Marktkramers Vereniging een heerlijke zeventiende eeuwse oorkonde te overhandigen. En dat allemaal op het stadhuis tesamen met mede-Peter en schepen van markten en foren Peter Wouters. Rubens zelf was alvast bijzonder vereerd.

‘Het is een onnoemelijke eer dat ik hier een eigen markt heb gekregen. Er zijn heel wat illustere geschiedkundige figuren met een boulevard, een plein, een tunnel en zelfs een planeet, maar er zijn er slechts twee die een eigen markt hebben: de kerstman, en ikzelf. De 15de augustus is trouwens de enige dag in het jaar dat onze Antwerpse binnenstad volledig terug gekatapulteerd wordt naar de tijd van de Brabantse barok en dat allemaal dankzij de vele geweldig uitgedoste marktkramers. Een mens zou voor minder uit zijn graf komen.’ aldus Peter Paul Rubens.

In aanwezigheid van Schepen voor Markten en Foren van Stad Antwerpen Peter Wouters en stadsicoon PP Rubens himself ontving Oscare in het Stadhuis Antwerpen naar aanleiding van de laureatenviering van de Rubensmarkt een fantastische cheque van de Antwerpse Markthandelaars Vereniging.

Hartelijk dank voor de fel gewaardeerde steun voor onze brandwonden slachtoffers.‘ aldus Koen Maertens, directeur Oscare vzw.


Steun ons met je bedrijf

Word partner


Een samenwerking kan een enorme impact hebben. Samen bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Word sponsor


Word een maandelijkse sponsor. Met jouw structurele donatie kunnen wij onze werking verzekeren en financieren.


Kom in actie


Doe een actie en haal met je bedrijf geld op voor Oscare vzw. Samenwerken met je medewerkers aan een fantastisch doel.Oscare helpt mensen met brandwonden, kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. We financieren onderzoek en zetten maximaal in op preventie om brandwonden te voorkomen. Oscare vzw ontvangt geen structurele subsidie maar is volledig afhankelijk van de steun van donateurs en partners. 


Samen tegen brandwonden en littekens

Als partner sla je met ons de handen in elkaar om patiënten de beste nazorg te bieden die ze verdienen. Met jouw bedrijf kun je grote impact maken op de levens van brandwondenpatiënten. In een samenwerking gaan we altijd op zoek naar de meerwaarde voor beide partijen. Neem contact op met onze collega Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be.

AXA Belgium ondersteunde de aankoop van onze Fire Safety Truck

Je kan makkelijk en snel online doneren.

Jouw maandelijkse gift is fiscaal aftrekbaar

Als je schenkt namens een bedrijf, is er spraken van vrijgevigheid. Er is hierbij geen tegenprestatie aan verbonden.

Giften aan Oscare vzw zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt aan Oscare vzw, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte. 

Je attest geeft je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro. Oscare vzw geeft aan de overheid door wie een fiscaal attest ontving. Neem contact op met onze collega Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be of doe hier alvast een online gift.


Kom met jouw medewerkers in actie

Zelf een actie organiseren is leuk én geeft jouw medewerkers een goed gevoel. Want naast het geld dat je bijeenbrengt voor Oscare vzw, gaat het ook om de betrokkenheid van je medewerkers en dat je samen iets betekent voor een ander. Komt jouw bedrijf in actie voor brandwondenpatiënten? Neem dan contact op met onze collega Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be of maak je actie hier alvast aan.

Medewerkers van de firma Reynaers Aluminium staken, samen met onze medewerkers en vrijwilligers, de handen uit de mouwen tijdens hun Community Day bij De klimop te Lier.


Maak het verschil
Maak het verschil
voor mensen met brandwonden