Reynaers Community Day

Reynaers Community Day

Medewerkers van Reynaers Aluminium draaien een dagje mee met Oscare vzw

Patrick Elsen kreeg bij Reynaers aluminium voor zijn anciënniteitsgeschenk de keuze uit een persoonlijk cadeau of een donatie aan een goed doel.
Als ex-patiënt van Oscare koos hij voor een donatie van 1400€ aan onze vzw. 

Ook voor de jaarlijkse Reynaers Community Day viel de keuze op Oscare.
Hieronder vertelt Ief Sels, net developer bij Reynaers, er meer over.


Wat is de Community Day?
Jaarlijks zet een 80-tal Reynaers medewerkers zich een volledige werkdag in voor sociale organisaties uit de buurt die hun hulp hard kunnen gebruiken. Als familiebedrijf is Reynaers Group een zorgzame partner voor zijn medewerkers en stakeholders. We willen een positieve impact op de samenleving realiseren en ondersteunen daarom lokale en regionale initiatieven die de werk- en/of levensomstandigheden van mensen verbeteren.

Waarom Oscare?
Via een medewerker die een nazorgtraject bij Oscare had doorlopen, leerden we de organisatie kennen. Het viel direct op hoeveel mensen zich belangeloos inzetten voor deze vzw. Omdat we vonden dat Oscare lovenswaardige initiatieven onderneemt om brandwonden te voorkomen, en zich daarbij op iedereen richt (kinderen, verenigingen, bedrijven), wilden we graag ons steentje bijdragen.

De Community Day op 29 september 2022
We verzamelden ‘s ochtends op de speelplaats van basisschool De Klimop te Lier. De Fire Escape Truck van Oscare stond al klaar waar we kennis maakten met de sympathieke Oscare medewerkers Paul, Peter en Guy. Na een snelle taakverdeling ging iedereen snel aan de slag.

Zo staken we een handje toe in de Escape Truck van Paul, waarin leerlingen uit het 4e en 5e leerjaar codes moesten kraken om zo proberen te ontsnappen. Andere klassen uit hetzelfde jaar kregen ondertussen een brandpreventieles van Peter of speelden een nieuw ontwikkeld gezelschapsspel in klasverband onder leiding van Guy. Tijdens het spel stonden Reynaers collega’s leerlingen bij met tips en hielden ze een oogje in het zeil dat er niet vals gespeeld werd. Na de middag trakteerden we alle deelnemers op een zelfgeschept ijsje van Het Heide Atelier.

Op het einde van de schooldag konden we besluiten dat er weliswaar veel lawaai op een speelplaats kan zijn, maar dat we vooral lachende gezichten zagen die ons bij zullen blijven. Hopelijk hebben ze thuis verder verteld over het belang van rookmelders en vluchtwegen. Als er ooit maar 1 incident vermeden kan worden hierdoor, dan zijn de inspanningen van deze dag van onschatbare waarde.

De ploeg van Reynaers bestond uit Joris, Dorien, Laurens, Ief, Pieter, Jeroen en Patrick die mee voorbereidde maar door ziekte helaas buiten strijd was.


Zet jij je schouders mee onder ons verhaal?


Steun ons met je bedrijf

Word partner


Een samenwerking kan een enorme impact hebben. Samen bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Word sponsor


Word een maandelijkse sponsor. Met jouw structurele donatie kunnen wij onze werking verzekeren en financieren.


Kom in actie


Doe een actie en haal met je bedrijf geld op voor Oscare vzw. Samenwerken met je medewerkers aan een fantastisch doel.Oscare helpt mensen met brandwonden, kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. We financieren onderzoek en zetten maximaal in op preventie om brandwonden te voorkomen. Oscare vzw ontvangt geen structurele subsidie maar is volledig afhankelijk van de steun van donateurs en partners. 


Samen tegen brandwonden en littekens

Als partner sla je met ons de handen in elkaar om patiënten de beste nazorg te bieden die ze verdienen. Met jouw bedrijf kun je grote impact maken op de levens van brandwondenpatiënten. In een samenwerking gaan we altijd op zoek naar de meerwaarde voor beide partijen. Neem contact op met onze collega Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be.

AXA Belgium ondersteunde de aankoop van onze Fire Safety Truck

Je kan makkelijk en snel online doneren.

Jouw maandelijkse gift is fiscaal aftrekbaar

Als je schenkt namens een bedrijf, is er spraken van vrijgevigheid. Er is hierbij geen tegenprestatie aan verbonden.

Giften aan Oscare vzw zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt aan Oscare vzw, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte. 

Je attest geeft je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro. Oscare vzw geeft aan de overheid door wie een fiscaal attest ontving. Neem contact op met onze collega Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be of doe hier alvast een online gift.


Kom met jouw medewerkers in actie

Zelf een actie organiseren is leuk én geeft jouw medewerkers een goed gevoel. Want naast het geld dat je bijeenbrengt voor Oscare vzw, gaat het ook om de betrokkenheid van je medewerkers en dat je samen iets betekent voor een ander. Komt jouw bedrijf in actie voor brandwondenpatiënten? Neem dan contact op met onze collega Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be of maak je actie hier alvast aan.

Medewerkers van de firma Reynaers Aluminium staken, samen met onze medewerkers en vrijwilligers, de handen uit de mouwen tijdens hun Community Day bij De klimop te Lier.


Maak het verschil
Maak het verschil
voor mensen met brandwonden

Vorig artikel