Steun Ons


Dankzij jouw steun kunnen wij mensen met brandwonden helpen!

Ernstige brandwonden. Ze houden je weken, soms maanden in het ziekenhuis. Om je daarna voor het leven te tekenen. Met talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en een ander uiterlijk tot gevolg.

Oscare vzw helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. We financieren onderzoek en doen er alles aan om brandwonden te voorkomen. En we zetten ons in voor de best mogelijke zorg voor brandwondenpatiënten, en de hoogst mogelijke kwaliteit van leven.

Dat kunnen we niet zonder jouw hulp. Doe een gift en help mensen met brandwonden!

Amount
Je kan Oscare ook op een andere manier steunen


Je geniet van belastingvermindering via een fiscaal attest

Giften aan Oscare vzw zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt aan Oscare vzw, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte. 

Je attest geeft je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro. Oscare vzw geeft aan de overheid door wie een fiscaal attest ontving.

Uitzonderlijk extra fiscaal voordeel voor giften in 2020

COVID-19 treft ons zwaar. De overheid stimuleerde daarom de vrijgevigheid door de belastingvermindering voor giften in 2020 op te trekken van 45% naar 60%. Het plafond voor belastingvermindering voor giften werd verhoogd van 10 naar 20% van het netto-belastbaar inkomen. Dit uitzonderlijk fiscaal voordeel geldt enkel voor giften in 2020.

In het geval dat de federale regering in de loop van het jaar 2021 opnieuw een gunstigere beslissing zou nemen, zullen wij daar melding van maken.

Meer info over fiscale attesten kan je hier terugvinden.
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro