De ultieme gids vol tips en tricks voor een brandveilige vakantie met kampeerwagen of caravan.

Beste reiziger,

Welkom bij ‘Veilig op Vakantie’, dé gids die ervoor zorgt dat je vakantie met de kampeerwagen of caravan veilig en onvergetelijk is! Tijdens je vakantie is het van het grootste belang ervoor te zorgen dat jij,  je gezin en en vrienden veilig zijn. Vooral als het gaat over brandveiligheid. 

Terwijl je je voorbereid  op een aangename vakantie is het van essentieel belang om brandveiligheid op de eerste plaats te zetten.

De meeste landen hebben wettelijke vereisten i.v.m. de veiligheid van je kampeerwagen of camper. Kijk die wettelijke vereisten steeds na, zowel van de landen die je doorkruist, als het land waar je gaat kamperen.

Om je hierbij te helpen, behandelen we in deze gids de verschillende belangrijke aspecten van brandveiligheid op vakantie. 

  • Brandveilig je woning achterlaten: vermijd brandrisico’s tijdens je vakantie.
  • Voor je vertrekt: Check de staat van je kampeerwagen of caravan.
  • Brandveiligheid op de camping: Ontdek ook belangrijke aspecten zoals brandveiligheid op de camping, evacuatie en noodnummers, en het omgaan met droogte in de natuur. 
  • Genieten van je vakantie op de camping: We geven je tips om het veilig te houden.

Maar ook kamperen met de tent komt aan bod met enkele specifieke maatregelen die je kan nemen om brand te voorkomen.

We hopen dat deze gids je zal helpen bij een brandveilige en aangename vakantie!


DOWNLOAD DE GIDS

Zie ook onze gids ‘brandveilig op avontuur‘, dé gids voor brandveilige jeugdkampen.


Laat ons weten hoe brandveilig jij op vakantie gaat met je mobilhome of caravan!

Om een beter inzicht te krijgen, hebben we deze anonieme enquête opgesteld. We willen graag van je weten hoe jij omgaat met brandveiligheid. Jouw input is voor ons van onschatbare waarde en helpt ons bij het op punt houden van onze GRATIS digitale gids, die we beschikbaar stellen voor iedereen met interesse in brandveiligheid.

Neem even de tijd om onze enquête in te vullen. Zo krijgen we een goed beeld van de huidige situatie en leren we waar het beter kan. Samen zorgen we voor een veilige en zorgeloze vakantie voor iedereen.

Wij vragen maar één minuutje van je tijd! Alvast bedankt.