Bedankt voor jouw donatie

Wij hebben je donatie goed ontvangen en willen je alvast bedanken voor de ondersteuning van ons ‘Scarfit for Kids’ programma.


“Oscare zorgt voor de juiste behandelingen”

Ik stond, in 2008, op het punt mijn droom als profrenner waar te maken toen het noodlot toesloeg. Ik werd op mijn motor door een auto  aangereden. De motor ontplofte en schoof, met mij nog steeds in het zadel, over het harde beton. De motor kwam kwam tegen een geparkeerde auto terecht waarop ook ook deze ontplofte. Ik raakte over 85% van mijn lichaam verbrand. 

Nadat ik uit mijn coma ontwaakte, vertelde een dokter me dat ik nooit meer zou kunnen fietsen. Zo’n uitspraak werkt bij mij als een rode lap op een stier.

Zelf heb ik jarenlang moeten revalideren. Dankzij de juiste behandelingen kon ik terugvechten en sta ik waar ik nu sta. Er is nog te veel taboe rond brandwonden en te weinig aandacht rond sensibilisering. Oscare zet zich sinds jaren in voor de zorg maar ook voor sensibilisering.

Dankzij jullie bijdrage kunnen zij, via het ‘Scarfit for Kids’ programma, kinderen met brandwonden terug laten sporten.

Diederick Selfhout, ambassadeur Oscare vzw


Ernstige brandwonden. Ze houden je weken, soms maanden in het ziekenhuis. Om je daarna voor het leven te tekenen. Met talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en een ander uiterlijk tot gevolg.

Oscare vzw helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. We financieren onderzoek en doen er alles aan om brandwonden te voorkomen. En we zetten ons in voor de best mogelijke zorg voor brandwondenpatiënten, en de hoogst mogelijke kwaliteit van leven.

Dankzij jouw gift helpen wij kinderen met brandwonden in hun lange revalidatie. Bedankt!