Wat zit er in je boekentas?

De boekentas waarmee je naar school gaat, kan verschillen afhankelijk van de schoolsituatie en leerjaar, maar over het algemeen zitten deze items in je boekentas tas:

Schoolboeken (voor verschillende lessen)

Schrijfgerij (zoals pennen, potloden, markeerstiften,…)

Notitieboekjes, schriften of collegeblokken

Agenda of planner

Bommetjes

Rekenmachine

Laptop, tablet of andere elektronische apparaten (met bijbehorende oplader)

Mobiele telefoon

Een gezond tussendoortje

Sleutels van je fietsslot en/of thuis

Lunchbox (met zelfbereide lunch of geld om kantine lunches te kopen)

Portemonnee met geld, ID-kaart en eventuele andere kaarten/pasjes

Het meenemen van bommetjes in de boekentas naar school is niet alleen verboden, maar kan ook leiden tot gevaarlijke situaties en blijvende schade aan handen, ogen en/of oren. Kinderen en tieners zouden zich ervan bewust moeten zijn dat het gebruik van explosieven een ernstig gevaar kan opleveren voor hun gezondheid en dat van anderen. Het is belangrijk om het belang van veiligheid te benadrukken en het gebruik van bommetjes onmiddellijk te melden bij de betreffende autoriteiten. Laten we ervoor zorgen dat onze kinderen en tieners veilig kunnen leren en zich ontwikkelen op school, zonder onnodige risico’s te nemen.

Het belang om jongeren te sensibiliseren rond de gevaren én (vaak blijvende) gevolgen van het afsteken van pyrotechnisch materiaal is groot. Vroeg of laat loopt het fout af.

Blijf, als school, op de hoogte!
Schrijf je in en ontvang automatisch bericht bij de lancering van onze campagne met bijhorend lessenpakket. (september 2023)