Littekens van brandwonden zijn niet mooi!

Geef brandwondenpatiënten de blik die ze echt nodig hebben.

Neen, littekens van brandwonden zijn niet mooi, maar de manier waarop wij erop reageren is meestal ook niet fraai. Geef brandwondenpatiënten de blik die ze echt nodig hebben. Oscare zet zich dagelijks in om patiënten met brandwonden en littekens te helpen. Steun Oscare!


NAZORG

Oscare zet zich dagelijks in voor voor de nazorg van mensen met brandwonden en littekens.

PREVENTIE

Oscare doet aan laagdrempelige preventie om brand en brandwonden te voorkomen.

ONDERZOEK

Oscare doet aan onderzoek om betere behandelingen voor brandwonden en littekens te ontwikkelen.

OPLEIDING

Oscare geeft opleidingen aan mensen in de zorg zodat iedere patiënt in zijn omgeving toegang krijgt tot de juiste behandeling.

PREVENTIE

ONDERZOEK

OPLEIDING


“Oscare is een hele grote hulp tijdens mijn revalidatie”

Brecht: “In 2017 had ik een zwaar arbeidsongeval. Ik werkte in de Antwerpse haven toen een leiding plots openscheurde en ik een mengsel van stoom en antivries over me heen kreeg. De hete stoom en de bijtende producten in die antivries zorgden voor chemische brandwonden. Ik was vrij direct blind en voelde ook aan mijn handen dat er iets loshing, maar ik wist niet of het mijn handschoenen waren of mijn huid. Ik ben naar het ziekenhuis gebracht en heb twee dagen in coma gelegen. Ik heb zeven weken in het ziekenhuis gelegen en heb veel geduld gehad voor mijn herstel, ondertussen kan ik ook terug zien.
Toen ik na die zeven weken in het ziekenhuis naar huis mocht, dacht ik: ‘het stopt, het is gedaan met revalideren’, maar eigenlijk begon het toen maar net. Ik moest een nieuwe weg inslaan en toen ben ik bij Oscare terecht gekomen. Bij hen kon ik terecht voor dokters, verpleging, een kinesist, een bandagist, een psycholoog,… en dat allemaal onder één dak.”

Steun Oscare met jouw blik.

Wil jij je steentje bijdragen aan onze organisatie? Kies het blik waarvoor jij online campagne wil voeren en deel het op je sociale media.

Steun nazorg met jouw blik

Oscare zet zich dagelijks in voor elke vorm van nazorg, die de patiënt nodig heeft eens hij/zij het ziekenhuis verlaten heeft. Van opvolging en nabehandeling van het litteken, zowel medisch als functioneel, over psychische en psychosociale begeleiding tot juridische hulp, en nog zoveel meer…
Een goede nazorg (of nabehandeling) zorgt er immers voor dat het eindresultaat in zijn totaliteit een hoge levenskwaliteit garandeert.
Steun Oscare in de dagelijks zorg van patiënten met brandwonden en littekens.

Steun preventie met jouw blik

Oscare wil met zijn preventiedienst ‘LeefBrandveilig’ zorgen voor minder brandwonden en meer brandveiligheid. Voorkomen blijft nog steeds beter dan genezen. Preventie en brandveilig(er) leven kan je leren. Tijdens preventielessen op scholen, infosessies bij verenigingen en bedrijven, en via diverse campagnes, proberen we mensen te betrekken in een herkenbaar verhaal om zo hun engagement en betrokkenheid te stimuleren. Naast het vermijden van brandrisico in en om de woning, de school, de vereniging en het bedrijf, is het belangrijk om de risico’s op brandwonden zo klein mogelijk te maken. Steun Oscare in deze strijd.

Steun onderzoek met jouw blik

Een constante focus op baanbrekend littekenonderzoek is de basis van ons succes en het hart van onze strategie. We leven in een wereld die snel verandert. Er ontstaan voortdurend nieuwe innovatieve technologieën en wetenschappelijke uitdagingen. Het aanpakken van deze uitdagingen is de essentie van onze onderzoeksstrategie. Een betere behandeling zorgt dan ook voor een hogere levenskwaliteit van de patiënt.
Steun Oscare in het zoeken naar betere behandelingen.

Steun opleiding met jouw blik

Ernstige littekens kunnen functionele en psychologische problemen veroorzaken. Duidelijk zichtbare littekens in het aangezicht en op de handen kunnen zeer confronterend zijn en een levenslange last. Het is daarom belangrijk om deze, zo optimaal mogelijk, te voorkomen en te behandelen. Wij kunnen vertrouwen op de expertise van gespecialiseerde centra. Helaas zijn er daar momenteel onvoldoende van. Het ontbreken van een duidelijke wereldwijde visie leidt er toe dat littekens vaak worden behandeld zonder de nodige expliciete kennis. De gevolgen van onjuiste behandelingen kan leiden tot verdere misvormingen en psychologisch trauma. Met ons opleidingscentrum ‘Scar Academy’ willen wij onze kennis rond littekentherapie zoveel mogelijk verspreiden.
Steun Oscare in het opleiden van meer specialisten.


STEUN OSCARE

PREVENTIE

ONDERZOEK

OPLEIDING


Deze campagne kwam tot stand in samenwerking met De Nationale Loterij