Goede voornemens voor 2022? Ja, zeker!

Het nieuwe jaar is begonnen en zoals elk jaar komen de goede voornemens weer op het toneel.
Heb jij al goede voornemens gemaakt? 
Veel mensen zetten hoge, vaak onhaalbare doelen met alle gevolgen van dien. Daarom willen wij je een handje helpen met enkele voornemens die je in 2022 zeker kan verwezenlijken. Echt iedereen, ja ook jij, kan er minstens één halen!


Ga voor een sportief doel

Wandelen, fietsen of lopen zijn doelen waarvan je de haalbaarheid makkelijk kan aanpassen. Je kiest zelf hoeveel tijd en energie je in je sportieve doelstelling wil steken. Of je kan opbouwen naar een bepaald sportevenement zoals de Antwerp 10 miles, de Dodentocht, de Hagelandse 101,..
Dit hoef je trouwens niet alleen te doen. Neem het Kinderbrandwondenfonds van Oscare vzw mee onder je vleugels en we helpen je mee op weg.
Maak je sponsorpagina aan en vraag vrienden en familie om je te sponsoren. Zo help je gezinnen met kinderen met brandwonden die je steun heel goed kunnen gebruiken.


Zet je schouders onder ons verhaal

Tijd en goesting om je zinvol in te zetten? Dan hebben wij een geweldig aanbod voor jou!
Oscare is namelijk op zoek naar extra helpende handen, denkende doeners en creatieve geesten die zich willen inzetten ten voordele van brandwondenpatiënten.
·  Vrijwilligerswerk doe je wanneer je wil.
·  Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil spenderen.
·  Op vrijwilligerswerk staat geen leeftijd, geslacht of ras.·  Iedereen is welkom: jong en oud, man en vrouw, blank en zwart.


Maak je woning brandveilig

Weinig mensen staan er bij stil dat je maar heel weinig tijd hebt om je woning te verlaten in geval van brand. Ook in 2021 vielen er tientallen slachtoffers bij woningbranden.
Rookmelders zorgen ervoor dat je snel gealarmeerd zal worden bij brand.
Maak van jouw woning een brandveilige woning.


Brandveilig leven kan je leren

Voorkomen blijft nog steeds beter dan genezen. Preventie en brandveilig(er) leven kan je leren. Tijdens preventielessen op scholen, bij verenigingen en bedrijven en via diverse campagnes proberen we mensen te betrekken in een herkenbaar verhaal om zo hun engagement en betrokkenheid te stimuleren.
Aan de hand van educatief materiaal, op maat van de doelgroep, kaarten wij de risico’s op brand en brandwonden aan. Maak van jouw vereniging, school of bedrijf een brandveilige omgeving.


Wees creatief

Ben jij een echte creatieveling? Hou je van bakken, breien, schilderen of juweeltjes maken? Koppel je actie aan onze organisatie en wij promoten dit samen met jou.


Word onze held

Het Kinderbrandwondenfonds van Oscare vzw zet zich sinds 2012 dagelijks in voor kinderen met brandwonden. Met deze fantastische kinderen als grootste inspiratiebron bouwden we de afgelopen jaren heel wat expertise op en werkten we een brede waaier aan steun uit, zowel voor kinderen als hun ouders.
Die steun omvat de behandelingen bij dokters en therapeuten, maar ook troostende gesprekken, hartverwarmende ontmoetingen, verbindende evenementen en zoveel meer.
Word vanaf vandaag onze held en steun met een maandelijkse donatie van 5 euro. Die kleine, structurele giften maken voor onze vzw echt een immens verschil.


Doneer aan een goed doel

Ernstige brandwonden, ze houden je weken, soms maanden in het ziekenhuis. Om je daarna voor het leven te tekenen. Met talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en vaak een ander uiterlijk tot gevolg.
Oscare vzw helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. Wij financieren onderzoek en doen er alles aan om brandwonden te voorkomen.
Dat kunnen we niet zonder jouw steun.


Steun Oscare bij al je online aankopen

Telkens je online shopt via Trooper gaat er een percentje naar de kas van je favoriete vereniging zonder dat het jou een cent extra kost.
Je kan bij meer dan 600 online shops terecht. Maak de klik!


Heb je nog vragen?

Heb je nog een ander goed voornemen of wil je Oscare steunen op een andere manier? Neem dan contact met ons op en we helpen je heel graag verder.