Geniet van een brandveilig Halloween

Geniet van een brandveilig Halloween

Geniet van een brandveilige Halloween

Spoken, geesten en vreemde wezentjes zijn niet de enige dingen waar je op moet letten bij Halloween. Binnenkort zullen vermomde kinderen komen aankloppen aan je deur voor lekkere snoepjes.

Halloween zit misschien vol trick-or-treats, maar niets is enger dan brandwonden of een woningbrand.

Zorg ervoor dat je familie, vrienden en buren een leuk en veilig seizoen hebben door deze Halloween brandveiligheidstips te volgen:

Kaarsen

Jack-o-lantaarns zijn niet compleet zonder het vlammetje dat binnenin schijnt. Het geeft een griezelige gevoel en maakt het helemaal compleet. Gebruik kaarsjes op batterijen zodat je geen zorgen hoeft te maken over het brandgevaar als opgewonden trick-or-treaters ze per ongeluk omstoten of te dichtbij komen met die superhelden capes en dierenstaarten.


Kortsluiting

Lichtjes, mistmachines en opblaasbare decoraties in de tuin moeten op de een of andere manier worden voorzien van stroom. Vermijd het koppelen van verlengsnoeren om uw decoraties van stroom te voorzien. Dit kan oververhitting en overbelasting veroorzaken.


Kleding

Kinderen verkleden zich in spoken, superhelden, dieren,… om grappig en griezelig aan je deur te staan. Vaak zijn het losse kledingstukken gemaakt uit kunststof materiaal en dus licht ontvlambaar zijn. Hou er dus rekening mee dat bij iedere trick-or-treat het gevaar schuilt dat er ergens een kaarsje staat de branden aan de deur. Leer je kinderen om niet te dicht bij de vlammen te komen.


Open vuur

Of je nu van plan bent om een vuur aan te steken voor een ketel vol heksenbrouwsel, of je wilt gewoon genieten van de frisse herfstavonden rond een vuurplaats met goede vrienden, zorg ervoor dat je het vuur aansteekt op een veilige afstand, laat het vuur nooit onbewaakt achter en controleer vooraf het weer om er zeker van te zijn dat het niet te winderig is. Zorg steeds dat je blusmiddelen in de buurt hebt staan.


Vluchtweg

Griezelen doe je niet alleen buiten, voor de kinderen van de buren, maar ook binnen. Zorg ervoor dat je al dat gegriezel niet in je vluchtweg plaatst. Het hebben van een vluchtplan voor thuis werkt niet zo goed als je de ontsnappingsroutes blokkeert. Laat je door de decoraties niet echt schrikken als je moet vluchten in geval van nood.


Rookmelders

Voldoende rookmelders zijn niet griezelig maar zorgen ervoor dat wanneer de decoratie vuur vat je tijdig verwittigd zal worden.


Wij wensen jullie allemaal een leuke, griezelig en vooral (brand)veilige Halloween.