Geniet van een brandveilig Halloween

Geniet van een brandveilig Halloween

Geniet van een brandveilige Halloween

Spoken, geesten en vreemde wezentjes zijn niet de enige dingen waar je op moet letten bij Halloween. Ook vermomde kinderen komen aankloppen aan je deur voor lekkere snoepjes.

Halloween zit misschien vol schrikwekkende trick-or-treats, maar niets is enger dan brandwonden of een woningbrand.

Zorg dat je familie, vrienden en buren een leuk en veilig seizoen hebben door onze Halloween brandveiligheidstips te volgen:

Kaarsen

Jack-o-lantaarns zijn niet compleet zonder het vlammetje dat binnenin schijnt. Het geeft een griezelige gevoel en maakt de sfeer compleet. Gebruik kaarsjes op batterijen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het brandgevaar in geval opgewonden trick-or-treaters ze per ongeluk omstoten of te dichtbij komen met die superhelden capes en dierenstaarten.


Kortsluiting

Lichtjes, mistmachines en opblaasbare decoraties in de tuin moeten op de een of andere manier worden voorzien van stroom. Vermijd het koppelen van verlengsnoeren. Dit kan oververhitting en overbelasting veroorzaken.


Kleding

Kinderen verkleden zich in spoken, superhelden en dieren om grappig en griezelig aan je deur te staan. Vaak zijn het losse kledingstukken gemaakt uit kunststof materiaal en dus licht ontvlambaar. Hou er rekening mee dat bij iedere trick-or-treat het gevaar schuilt bij een bradend kaarsje aan de deur. Leer je kinderen om niet te dicht bij de vlammen te komen.


Open vuur

Of je nu van plan bent om een vuur aan te steken voor een ketel vol heksenbrouwsel, of gewoon wil genieten van de frisse herfstavonden rond een vuurplaats met goede vrienden. Zorg dat je het vuur op een veilige afstand aansteekt, laat het vuur nooit onbewaakt achter en hou rekening met het weer. Zorg dat je steeds blusmiddelen in de buurt hebt staan.


Vluchtweg

Griezelen doe je niet alleen buiten, voor de kinderen van de buren, maar ook binnen. Zorg ervoor dat je al dat gegriezel niet in je vluchtweg plaatst. Je vluchtplan voor thuis werkt niet als je de ontsnappingsroutes blokkeert. Laat je door de decoraties niet echt schrikken als je moet vluchten in geval van nood.


Rookmelders

Voldoende rookmelders zijn niet griezelig maar zorgen dat je tijdig verwittigd wordt in geval de decoratie vuur vat.


We wensen jullie een leuke, griezelig en vooral (brand)veilige Halloween.