Internationale keizersnede Awareness

Internationale keizersnede Awareness

Internationale keizersnede Awareness maand

Tijdens deze Internationale keizersnede Awareness maand (casaerian awarness month) heeft Jill Meirte, onderzoeksmedewerkster bij Oscare en verbonden aan de UAntwerpen/MOVANTResearch, het voorrecht om te spreken over keizersnedelittekens op het BICAP congres

Prachtig om de kennis, expertise en onderzoek van MovantResearch & Oscare vzw te delen.

Wereldwijd wordt 15% van de bevallingen verricht met een keizersnede. In de meeste ontwikkelde landen maken keizersneden 20-25% uit van alle bevallingen. In Vlaanderen blijkt uit recente cijfers dat 1 op 5 vrouwen een keizersnede ondergaat om hun baby ter wereld te brengen. Problemen met het ontstane litteken na de incisie kunnen een aanzienlijk negatief effect hebben op het welzijn van de moeder. Naast pijn, ongemak en overmatige littekenvorming, melden sommige vrouwen ook veranderde sensaties in het litteken met psychologische en fysieke gevolgen. 
Deze lezing zoomt in op littekenclassificaties, littekenbeoordeling, preventieve even curatieve behandelopties en patiëntgerapporteerde uitkomstmaten voor vrouwen met keizersnedelittekens.


Wil jij de presentatie ontvangen?

Vul dan snel je gegevens hier in.


Over littekens in ‘De wereld van Sofie’

De wereld van Sofie


Voor meer info over dit bericht: peter.van.rossum@oscare.be – 0478/65 44 03


Maak het verschil
Maak het verschil
voor mensen met brandwonden

Vorig artikel