Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Samen met onze partner Lucide pakken we de hoge energiefactuur aan.
Om goede nazorg te bieden aan patiënten met brandwonden en littekens, hebben wij in onze gebouwen veel verlichting nodig. Vaak zijn dit nog oude gloeilampen die enorm veel energie verbruiken.

In het voorjaar van 2022 kwamen we in contact met de firma Lucide, een dynamisch Belgisch familiebedrijf dat functionele verlichting voor binnen- en buitengebruik ontwikkelt. Toen bleek dat Lucide ons financieel wilde steunen, was dat gelijk het ideale moment om de mogelijkheden na te gaan om de verlichting bij Oscare energiezuiniger te maken.” 

(Koen Maertens, directeur Oscare)

Na een analyse van de verlichting die we bij Oscare gebruiken, stelde Lucide een oplossing voor om onze energiefactuur drastisch te doen dalen. Zo kunnen we de vrijgekomen financiële middelen gebruiken voor een nog betere nazorg voor onze patiënten.

We vervingen 22 armaturen met traditionele gloeilampen door armaturen met LED lampen.
Hiermee reduceerden we ons verbruik met maar liefst 95%!

“Niet alleen de financiële steun die wij aan Oscare bieden is levensnoodzakelijk. Ook structureel hulp bieden zodat de eigen middelen optimaal gebruikt kunnen worden waar ze echt nodig zijn, is cruciaal voor het bestaan van een vzw. Wij zijn dan ook heel blij dat wij ons steentje kunnen bijdragen”. aldus Ward Mertens, CEO van Lucide.


Lucide koos ervoor een structureel partnership aan te gaan met Oscare vzw voor 3 jaar. Deze manier van samenwerken zorgt mee voor het voortbestaan van onze organisatie.

Wil jij ook je schouders onder ons verhaal zetten?

In een samenwerking gaan we altijd op zoek naar de meerwaarde voor beide partijen.
Mail ons via info@oscare.be en we nemen snel contact met je op!