Wat is een fiscaal attest?

Een fiscaal attest ontvang je als je gifttotaal op jaarbasis 40 euro of meer bedraagt (*). Door dit attest heb je recht op een belastingvermindering die tot 45% kan bedragen (volgens de voorwaarden in artikel 145/33 in het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992). Een schenking van 100 euro bijvoorbeeld kost je dus in feite maar 55 euro.

De fiscale attesten worden verleend door de Belgische staat, maar je krijgt je attest van Oscare vzw. Wij versturen je attest per post, in de eerste maanden van het jaar ná de gift(en). Indien je via sociale media (Facebook, Instagram,…) of via de Payconiq app een donatie hebt gedaan, gelieve dan je gegevens door te sturen naar info@oscare.be. Zonder je gegevens kunnen wij geen attest opstellen.

Dit attest levert je een mooi fiscaal voordeel op. Het is dus erg belangrijk om dit attest toe te voegen aan je belastingaangifte.

Opgelet!
Voor giften vanaf 1 januari 2024 moet het Nationaal Nummer van de schenker aan fiche 281.71 voor Belcotax toegevoegd worden (voor het eerst tegen 1 maart 2025). Het Nationaal Nummer (NN) laat toe het belastingvoordeel direct toe te wijzen aan de juiste belastingplichtige, die dit ingevuld terugvindt in Tax-on-Web.

(*) Het jaartotaal is het bedrag dat op 31/12 van het voorgaande jaar op onze rekening staat. Hou rekening met enkele verwerkingsdagen bij je bankverrichting.Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro


Je kan Oscare ook op een andere manier steunen