11 Acties voor De Warmste Week

11 Acties voor De Warmste Week

11 acties die je kan doen met je studievriendjes voor Oscare tijdens de Warmste Week!

Het nieuwe academiejaar is begonnen en je weet wat dat betekent: elke dag naar de les, bakken fluostiften leeg kleuren, samenvatten, herhalen, blokken, meer studeren, op tijd naar bed. Doe het eens wat kalmer aan! Er kan wel nog een feestje of een kleine activiteit af. Waarom organiseer je niet meteen een actie voor Oscare vzw? Hier zijn enkele ideetjes waar je studentenvereniging of vriendengroep vast warm voor loopt.

 1. Organiseer een eetwedstrijd Student zijn is best wel duur, organiseer daarom een eetwedstrijd! Zo haal je geld op voor het goede doel én heb je voor enkele euro’s weer genoeg bitterballen voor een week gegeten. Win-win, heet dat.
 2. Laat je sponsoren om een hele week te voet/met de fiets naar de les te gaan Woon je toch net iets verder van je campus dan je medestudenten? Vraag aan vrienden en familie om je te sponsoren per kilometer die je te voet aflegt en wandel zo een aardig centje bij elkaar. Belangrijke voetnoot: je moet wél op tijd in de les zitten.
 3. Geef een cantus of een feestje Deze spreekt voor zich. Dansen voor het goede doel? Alles geven voor iemand anders was nog nooit zo makkelijk!
 4. Hou een blokmarathon Reserveer een lokaal – of kijk eens heel lief naar de bibliothecaris om de bib in te palmen –  en organiseer een blokmarathon. Voorzie wat – stille – snacks en zet om het uur eens een goed nummer op om alles los te gooien. Laat die blokvrije vakantie maar komen!  
 5. Nog niets te studeren? Filmmarathon dan maar! Te vroeg in het academiejaar om al uren te vullen met studeren? Herhaal de vorige stap gewoon, maar vervang de boeken door films. Extra bonuspunten als je het in de bib georganiseerd krijgt!
 6. Hou een closet sale Geef toe, die broek van vorig academiejaar past niet helemaal meer. Gooi eens al je kleren samen en verkoop ze voor het goede doel. Zo heb jij weer meer plaats in je kast én hoef je zoveel niet mee te sleuren naar je kot.
 7. Verkoop lekkere gebakjes op je campus Deze is misschien vanzelfsprekend, maar niets zo lekker én zo simpel als een cake in de oven schuiven en die te verkopen aan je hongerige medestudenten. Wie kan ooit weerstaan aan een lekkere muffin of cupcake? Letterlijk niemand.
 8. Geef een workshop Heb jij een talent dat je met de wereld wil delen? Waarom organiseer je niet zelf een leuke workshop? Buikspreken, interpretatief dansen, een fluit bespelen met je neus, het kan allemaal!
 9. Hou een wedstrijd cursuswerpen Hoera, het nieuwe academiejaar is begonnen, dus je bent eindelijk van die tweede zit vanaf! Waarom zou je het niet vieren door een wedstrijdje cursuswerpen te organiseren? Wie het verste gooit, wint een cakeje (dat je daarnet van die andere groep op de campus kocht)!
 10. Optreden met je band Zit je in een band, of koor? Kom eens uit je garage en organiseer een benefietconcert. Je mag extra vragen voor een verzoeknummer!
 11. Bied jezelf aan als poetshulp Kom je wel eens bij mensen op kot die dringend wat poetshulp kunnen gebruiken? Of heeft de gemeenschappelijke keuken echt dringend eens een wasbeurt nodig? Laat je kotgenoten en/of kotbaas wat geld bijeen leggen en bied je service aan als huishoudhulp van dienst. Geldt ook voor kookhulp én strijkhulp.

Bron: www.dewarmsteweek.be