Plezantste Vereniging van Vlaanderen ook  brandveiligste

Plezantste Vereniging van Vlaanderen ook brandveiligste

Zo wordt de Plezantste Vereniging van Vlaanderen ook de (brand)veiligste.

Chirumbero, de meisjeschiro uit Rumbeke, werd door de lezers van Het Nieuwsblad verkozen tot ‘Plezantste Vereniging van Vlaanderen’. Vorig weekend kregen ze de titel officieel overhandigd . AXA Belgium gaf Chirumbero tips om ook de veiligste vereniging te worden.

In juni ging Het Nieuwsblad op zoek naar De Plezantste Vereniging van Vlaanderen. Uit de vijf provinciale finalilsten koos een jury de
meisjeschiro Chirumbero uit Rumbeke tot eindwinnaar.
Vorige zaterdag werden de leden en de leiding van Chirumbero getrakteerd op een spetterende avond waar ze de titel in ontvangst mochten nemen, en een cheque van 1.000 euro geschonken door Het Nieuwsblad. Chirumbero kreeg ook een preventie-ingenieur van AXA Belgium op bezoek voor een veiligheidscheck. AXA steunt het veiligheidsbeleid van Chirumbero verder nog met 100 veiligheidshesjesn een branddeken en een brandveiligheidsinitiatie door vzw Oscare – samen goed voor meer dan 1.000 euro.

“Een jeugdbeweging zonder risico
bestaat niet, maar we kunnen er wel
voor zorgen dat de kans dat er iets
misgaat zo klein mogelijk wordt.,,

Dankzij AXA Belgium krijgt Chirumbero op 16 november een bezoek van Oscare, een vzw die zich inzet voor kinderen en volwassen met brandwonden en littekens. De leiding krijgt een initiatie brandveiligheid en leert werken met hulpmiddelen zoals een blusdeken. Helemaal spectaculair wordt de Fire Safety Truck: een Fire Escape Room waarin je leert wat je moet doen als het brandt, hoe je brandveilig(er) kan leven alsook hoe het voelt om in een ruimte vol rook je weg naar buiten te vinden. Bij een brand heb je immers maar drie minuten om een gebouw te verlaten.


BRON: Het Niewsblad