Fire Safety Truck

Fire Safety Truck

Streven naar minder brandwonden en meer brandveiligheid is één van onze doelen waar wij ons, samen met vele vrijwilligers, dagelijks voor inzetten. Aan de hand van preventielessen in scholen, infosessies in steden, gemeenten, verenigingen en bedrijven, infostanden op evenementen, opendeurdagen van Hulpverleningszones en beurzen,… met een jaarlijks bereik van meer dan 400.000 mensen.

Jaarlijks zijn er in België meer dan 20.000 woningbranden die heel wat slachtoffers eisen. Naast het vermijden van brandrisico’s in en om de woning is het belangrijk om te investeren in voldoende rookmelders. Veel te weinig mensen weten dat als er ’s nachts brand uitbreekt, je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets. De rook van een brand verspreidt zich zeer snel en is verstikkend.

Dankzij de steun van partners, AXA Belgium, PreBeCo, Saval, SecuriPlus, Garage Willems en FirSaCo,  kunnen wij onze strijd tegen brandwonden en woningbranden verder zetten met ons nieuw preventievoertuig. De ‘Fire Safety Truck’ zorgt, door het combineren van 2D en 3D materiaal, interactie met de deelnemers. Het gevoel van een met rook gevulde ruimte komt hier ook aan bod en zorgt toch steeds weer voor een “WOW,OEI, AMAI, …” effect.

Wens jij onze Fire Safety Truck te boeken of wil je meer informatie? Stuur je mailtje naar info@leefbrandveilig.be.


Partners:

  


Oscare zet zich dagdagelijks in voor mensen met brandwonden en littekens. Samen met jouw steun kunnen we de strijd tegen brandwonden verderzetten.


Steun jij onze “Fire Safety Truck”?

Gebruik je verstand of verlies een hand!


Reeds ingezamelde bedrag: € 0,00