Had ik maar…

Had ik maar…

Hoe vaak starten we een zin met deze drie woordjes? Veel te vaak!

Voor je het weet verlies je je geliefde in een woningbrand en dan moet je valentijn alleen vieren. Had ik maar een rookmelder gekocht? 

Bestel vandaag nog je koppeltje rookmelders, voor het te laat is, en geef hen als cadeau aan je geliefde met de vermelding: Ik laat je nooit stikken schatje.


Heb jij al rookmelders hangen? Woningbranden in België eisen enorm veel slachtoffers. Naast het vermijden van brandrisico’s in en om de woning is het belangrijk om te investeren in voldoende rookmelders. Veel te weinig mensen weten dat als er ’s nachts brand uitbreekt, je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets. De rook van een brand verspreidt zich zeer snel en is verstikkend.Voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan redden levens!

Belangrijk is om alle kamers te voorzien van een rookmelder, met als uitzondering de badkamer. Maar hier is uiteraard ook een risico op brand, dus plaats een rookmelder in de nabijheid van deze ruimte.

Kies voor rookmelders met een niet-vervangbare batterij met een levensduur van tien jaar.

In grotere woningen kan je best kiezen voor gekoppelde rookmelders zodat het alarm op meerdere plaatsen hoorbaar is.

Rookmelders en een geoefend vluchtplanzorgen ervoor dat jij en je gezin tijdig de woning kunnen verlaten in geval van brand. Bespreek met heel de familie wie er bij brand wat gaat doen (wie neemt de kinderen mee, waar hangt de sleutel, langs welke weg kan je naar buiten, …).


Wist-je-datjes over rookmelders:

  • Zoek op de verpakking naar de labels CE en EN 14604.
  • Kies voor rookmelders met een niet-vervangbare batterij met een levensduur van 10 jaar.
  • Plaats in elke kamer een rookmelder.
  • In de badkamer, de keuken en de garage is er te veel kans op vals alarm. Voorzie daarom een rookmelder in de omgeving.
  • Installeer de rookmelders volgens de voorschriften van de fabrikant.
  • Test je rookmelders één keer per maand door op de testknop te drukken.
  • Hou je rookmelders stofvrij.
  • Vervang je rookmelders om de 10 jaar.

Bestel vandaag nog je koppeltje rookmelders aan een zeer voordelige prijs. Bij aankoop van 2 stuks ontvangt u de 2e rookmelder aan 1/2 prijs.


Deze campagne is geldig van 4 februari tot en met 15 februari 2019.

Meer info ivm deze campagne? Contacteer Peter Van Rossum +32 (0)478 65 44 03