SMERIG de zomer in!

SMERIG de zomer in!

Zorgbedrijf Antwerpen en Oscare gaan samen “SMERIG de zomer in!

Zonlicht maakt ons blij, helpt tegen depressie en geeft energie! Onder invloed van ultraviolette straling maken we vitamine D aan. Die vitamine D zorgt voor sterke botten en spieren én heeft een positief effect op ons gemoed en onze bloeddruk.

Jammer genoeg is niet alles goud wat blinkt onder die zalige zon. UV-stralen kunnen onze huid onherstelbaar beschadigen.

Dat de huid van jonge kinderen kwetsbaar is in de zon is algemeen geweten, maar ook senioren zijn een kwetsbare groep. Met de jaren wordt onze huid steeds dunner en ook kwetsbaarder, dat maakt een goede bescherming van levensbelang.

Maar wat als dat smeren niet meer zo makkelijk gaat?

Wij stapten naar Zorgbedrijf Antwerpen met als doel elkaar een SMERIGe hand te reiken en samen de campagne “SMERIG de zomer in!” te lanceren. Zo proberen we er samen voor te zorgen dat niet alleen in de dienstencentra maar ook bij actieve thuiswonende senioren de boodschap aankomt.

Bij senioren die nog zelfstandig thuis wonen kunnen kinderen, vrienden en buren inspringen. Maar ook in de zorgsector is een goede opvolging van belang.

Zorg voor voldoende schaduwplekken, hou een oogje in het zeil en steek tijdig een SMERIG handje toe!Deze campagne werd gemaakt in samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen en Avène.


Meer info ivm deze campagne? Contacteer Peter Van Rossum via mail peter.van.rossum@oscare.be of telefonisch +32 (0)478 65 44 03.


In de media:


Met dank aan