Wij kunnen niet met iedereen op vakantie!

Wij kunnen niet met iedereen op vakantie!

Wij kunnen niet met iedereen op vakantie!

Wanneer het gaat over veiligheid op vakantie, denkt men in eerste instantie aan het voorzien van zaken zoals een EHBO-kit en zonnecrème of aan de technische staat van onze auto. We staan niet stil bij de brandveiligheid in het hotel of op de camping.

Brandveiligheid is niet alleen thuis belangrijk, maar ook op vakantie.
Hou je vakantie brandveilig!

Met de campagne “Wij kunnen niet met iedereen op vakantie!” willen wij samen met verschillende brandweerzones iedereen bewust maken van het belang van brandveiligheid op vakantie. Men staat te weinig stil bij de instructies/richtlijnen bij brand op hotel of op de camping. Nochtans is dit vaak een nieuwe locatie waar men naartoe gaat en weet men niet blindelings hoe men moet handelen als er brand zou uitbreken.

Wij geven alvast enkele algemene tips zodat je kan genieten van een zorgeloze en brandveilige vakantie:

  • In elke hotelkamer en op elke camping vind je de richtlijnen in geval van brand en een evacuatieplan terug. Maak er bij aankomst werk van al deze zaken grondig na te gaan zodat je zorgeloos kan genieten van een brandveilige vakantie!
  • Ga je met de caravan of tent op vakantie? Voorzie dan zelf in rookmelders en een blusdeken. Ken het noodnummer van je vakantieland.

Je kan in de 27 lidstaten van de Europese Unie dringende hulp vragen via het noodnummer 112.
Deze lidstaten zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In volgende landen is het noodnummer 112 ook actief:

Israël, Noorwegen, Rusland, Turkije, Zwitserland. 


Download dit campagnebeeld en deel het via je sociale kanalen.

Wens je meer informatie over deze campagne? Neem dan contact met ons op via peter.van.rossum@oscare.be of contacteer Peter Van Rossum op het nummer +32 (0)478 65 44 03.

Deze campagne kwam tot stand met medewerking van Provinciedomein Halve Maan in Diest en KLJ Kleine Brogel (Facebook).

Bron: www.leefbrandveilig.be


In de media: