Amcor Flexibles steunt het Kinderbrandwondenfonds

Amcor Flexibles steunt het Kinderbrandwondenfonds

Amcor Flexibles organiseert de ‘Fire Prevention Safety Week’ en doneert aan het Kinderbrandwondenfonds van Oscare vzw

Amcor Flexibles, een toonaangevend bedrijf in Gent, hield onlangs een inspirerende ‘Fire Prevention Safety Week’ met als doel het bewustzijn en de kennis over brandpreventie van haar medewerkers te vergroten. Een onderdeel van dit initiatief was een creatieve sloganwedstrijd, waarbij medewerkers slogans gerelateerd aan brandpreventie konden insturen.

Hieronder een selectie van enkele ingezonden slogans:

Stop, think, prevent! – Defeat the heat – Maak van brandpreventie uw eerste intentie – Zie je vuur, wacht dan geen uur – Gebruik je verstand en voorkom brand – Vuur weren kan je leren 

Het evenement, dat met enthousiasme werd ontvangen door de medewerkers, leverde een scala aan inspirerende slogans op. Kelly Bosschaerts, verantwoordelijke voor veiligheid en milieu bij Amcor Flexibles, verklaart: “Wij hebben genoten van de leuke en talrijke slogans die we in ontvangst mochten nemen. Dit toont aan dat er een groot engagement is bij onze medewerkers om mee te helpen om het preventiebeleid te verbeteren.”

Om de medewerkers te belonen en tevens een positieve impact te hebben op de samenleving, besloot Amcor Flexibles om alle deelnemers te belonen met heerlijke wafels. Deze wafels werden aangekocht ter ondersteuning van ‘Het Kinderbrandwondenfonds’ van Oscare vzw. Deze organisatie zet zich in voor mensen met brandwonden en littekens en biedt belangrijke ondersteuning in hun dagelijkse nazorg.

“Het is altijd hartverwarmend om te zien dat bedrijven zoals Amcor ons willen ondersteunen in de dagelijkse nazorg van kinderen met brandwonden. Het is dankzij bedrijven als Amcor dat wij onze missie kunnen voortzetten.”

Naast de nazorg voor slachtoffers van brandwonden speelt Oscare vzw ook een cruciale rol in het organiseren van educatieve programma’s en preventielessen gericht op het voorkomen van brand en brandwonden in scholen, bedrijven, gemeenten en verenigingen.

Kelly Bosschaerts besloot met haar persoonlijke reflectie: “Gelukkig heb ik zelf nog geen ervaring met brandwonden, maar het lijkt me een van de meest pijnlijke zaken die iemand kan overkomen. Naast de fysieke pijn is er ook het psychosociale aspect. Met twee zoons begrijp ik hoeveel impact dit kan hebben op een kind, maar ook op het gezin. Iedereen wil het allerbeste voor zijn of haar kinderen, en als zoiets hen overkomt, lijkt het me heel moeilijk om te verwerken.”

Amcor Flexibles blijft zich inzetten voor brandveiligheid en zal doorgaan met initiatieven die het bewustzijn en de preventie van brand bevorderen. Terwijl het zich blijft inzetten voor het ondersteunen van organisaties zoals Oscare vzw in hun belangrijke missie.