Business & Bikes

Business & Bikes

Paralympiër Diederick Schelfhout is het gezicht van de 6e Business & Bikes, dit jaar tvv. Oscare vzw

Een stevige, vriendschappelijke begeleide fietstocht met de mogelijkheid tot netwerken. Dat is het recept dat Ben Deburchgrave en Dieter Verheyen, op 10 september 2021, al voor de zesde keer, met Business & Bikes in Antwerpen willen realiseren. Diederick Schelfhout uit Erembodegem, ambassadeur van Oscare vzw, is het gezicht voor de editie van dit jaar waarin ze de aandacht vestigen op Oscare vzw, een nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens. Het programma ‘Scarfit for kids’ van Oscare stimuleert, dmv spel en beweging, kinderen tussen 2 en 8 jaar, die functionele beperkingen ondervinden door hun brandwonden en littekens.

Zaakvoerders Ben Deburchgrave van Pirazzo Custom Sportswear en Dieter Verheyen van 1st DVision combineren met Business & Bikes hun passies voor ondernemen en sport. Ieder jaar koppelen ze hun evenement aan een goed doel. Door voor Oscare te kiezen, brengen ze meteen het verhaal van Diederick Schelfhout onder de aandacht.

“Door netwerken te koppelen aan sport, is het ‘Scarfit for Kids’ programma van Oscare vzw eigenlijk een logische keuze. Door spel en beweging oefenen zij op speelse wijze hun ledematen waardoor functionaliteit geleidelijk aan verbetert. Hierbij verdienen ze alle mogelijkheden” dixit Ben en Dieter.

“Met het programma ‘Scarfit for kids’ willen wij niet alleen het fysieke aspect bij de revalidatie begeleiden, maar ook het mentale welzijn van de patiëntjes verbeteren. Het belang van het (terug) kunnen deelnemen aan sport in clubverband is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van kinderen met brandwonden en littekens. Erbij horen en niet van aan de zijlijn te moeten toekijken, zorgen voor een betere levenskwaliteit van deze kinderen”, zo vertelt Koen Maertens, Directeur van Oscare vzw.

De 35-jarige Diederick stond in 2008 op het punt zijn droom als profrenner waar te maken toen het noodlot toesloeg. Diederick werd op zijn motor  door een auto  aangereden. De motor ontplofte en schoof, met Diederick nog steeds in het zadel, over het harde beton. De motor kwam kwam tegen een geparkeerde auto terecht waarop ook ook deze ontplofte. Diederick raakte over 85% van zijn lichaam verbrand. 

“Nadat ik uit mijn coma ontwaakte, vertelde een dokter me dat ik nooit meer zou kunnen fietsen. Zo’n uitspraak werkt bij mij als een rode lap op een stier”, zegt Diederick.

Na een lange en zware revalidatie slaagde Diederick erin een fantastisch palmares bij elkaar te rijden.  Zo werd hij oa 9e op de Paralympische Spelen in Rio, 3e tijdens het WK in Los Angeles, 2e op het WK in Rio de Janeiro en behaalde hij brons tijdens het WK in Apeldoorn. Ook in 2021 zal Diederick, die uitkomt voor het Bingoal Casino – Chevalmeire Cycling Team, deelnemen aan het Wereldkampioenschap G-wielrennen op het autocircuit van Estoril in Portugal. De rest van zijn programma staat in functie van de voorbereiding van de Paralympische Zomerspelen, eind augustus, in Tokyo. 

“Zelf heb ik jarenlang moeten revalideren. Dankzij de juiste behandelingen kon ik terugvechten en sta ik waar ik nu sta. Er is nog te veel taboe rond brandwonden en te weinig aandacht rond sensibilisering. Oscare zet zich sinds jaren in voor de zorg maar ook voor sensibilisering. Als ik met mijn deelname aan dit fantastische evenement mijn steentje kan bijdrage dan doet ik dit met plezier”, aldus Diederick. 


Op 10 september 2021 zal hij DE KOPMAN zijn tijdens de 75km durende rit, van Business and Bikes, met start en aankomst in het Keienhof in Kalmthout.Praktische informatie:

Datum:

Vrijdag 10 september 2021 // 13u00 – 22u00

Evenement:

Een netwerkdag voor ondernemers gekoppeld aan een begeleide fietstocht van ongeveer 75 km. We voorzien een professionele omkadering voor ons peloton:
– broodjeslunch voor de kleine honger
– een rit van ongeveer 75 km, onder begeleiding van Paralympiër Diederick Schelfhout
– volgwagens + assistentiewagen
– professionele moto-begeleiding
– bevoorrading
– douchefaciliteiten
– walking dinner en netwerkreceptie

Locatie

Start & aankomst: Keienhof – Putsesteenweg 133, 2920 KalmthoutKan je helaas niet aanwezig zijn op dit evenement dan kan je alsnog het ‘Scarfit for Kids’ programma van Oscare vzw ondersteunen.Vorig artikel