‘Dirty God’: veel meer dan enkel het slachtoffer van zuuraanval

Dirty God van regisseur Sacha Polak onderzoekt hoe het is om als jonge vrouw, door een zuuraanval, je schoonheid te verliezen. 

Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie, met zuur, van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken door haar littekens. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. DIRTY GOD vertelt het verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie.

DIRTY GOD is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie.

“Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

 

Oscare zet zich dagdagelijks in voor mensen met brandwonden en littekens. Samen met jouw steun kunnen we de strijd tegen brandwonden verderzetten.


Ik steun Oscare in de strijd tegen brandwonden en littekens
Form not found
Reeds ingezamelde bedrag: Form with ID 4003 not found