Heicross 2023

Heicross 2023

Super gezellige & sportieve namiddag voor de hele familie

Cross parcours midden in Heide-Kalmthout dorp. Supportersdorp met verwarmde tent, kinderanimatie, food trucks, cross spektakel midden in het parcours en live muziek!

Sinds dit jaar rijdt semi-prof Caren Commisaris, woonachtig in Heide-Kalmthout, mee in onze fietsploeg en haar vriend is paralympiër Diederick Schelfhout. Hij behaalde al mooie zilveren en bronzen medailles op WK’s en Olympische spelen. Een maand geleden behaalde hij nog een mooie 5de plaats in de achtervolging tijdens het baanwielrennen in Tokio. Diederick stond op het punt om zijn droom als profrenner op 22-jarige leeftijd waar te maken toen het noodlot in 2008 toesloeg. Een auto reed zijn motor aan en de motor kwam tot ontploffing met hem er nog steeds op. Hierdoor raakte hij voor 85% verbrand. Na tal van operaties hield hij er verminderde kracht in linkerbeen -en arm, een quadriceps ruptuur, kapotte linkerknie en ontbrekend vingerkootje aan over, maar dit weerhield hem er niet van terug te komen. Tegenwoordig is hij ambassadeur van Oscare vzw

Oscare vzw en Lukebikers slaan met heel veel plezier de handen in elkaar op komende Heicross (21-01-23). Het “familie cyclocross spektakel” zal een groot deel van de opbrengst schenken aan het Kinderbrandwondenfonds, het kinderfonds van Oscare vzw.

Iedereen mag en kan mee doen: er is een kleuters-, kids-, jeugd-, jongeren-, amateur- en damescross. De volwassenen komen ook aan hun trekken tijdens de 8ste Ereprijs Luc Vanwesenbeeck (Amateurs +40) en de 1ste Ereprijs Joris Vanwesenbeeck (Amateurs -40). Ook voor de échte competitiebeesten is er een gentlemen-wedstrijd voorzien via Cycling Vlaanderen.
De enige vereiste is dat je met de fiets kan rijden. Wat voor een fiets dat het is maakt niet uit – natuurlijk wel geen elektrische fietsen.

Zonder sponsors is Heicross uiteraard niet mogelijk. Zet uw schouders mee onder dit evenement. Hoe u dat kan doen, vindt u terug in deze sponsormap