Microtherm nv viert een jaar zonder werkongevallen

Microtherm nv viert een jaar zonder werkongevallen

Een mijlpaal om te vieren! De 125 medewerkers van Microtherm nv in Sint-Niklaas hebben een jaar zonder werkongevallen achter de rug en dat werd groots gevierd met een heerlijk ontbijt. Maar het bedrijf gaat nog een stap verder in hun toewijding aan veiligheid, niet alleen op de werkvloer, maar ook thuis. Dit jaar ontving iedereen een blusdeken.

Kristel Ongena, preventieadviseur bij Microtherm nv, heeft samengewerkt met Oscare om de veiligheid van het personeel thuis te verbeteren. Nadat ze enkele jaren geleden al rookmelders hadden ontvangen, was het nu tijd om de brandveiligheid in de keuken aan te pakken.

“Op die manier kaarten we het belang van veiligheid aan en steunen we tegelijkertijd een goed doel.” aldus Kristel

“In België zijn dit jaar helaas al veel keukenbranden gemeld, vaak als gevolg van een vergeten pan op het vuur.”

De preventiedienst LeefBrandveilig van Oscare vzw zag dit als het perfecte moment om bewustwording te creëren, aan de hand van brochures, onder de medewerkers, en dankzij de inzet van Microtherm kregen ze allemaal een blusdeken cadeau.

Met deze actie benadrukt Microtherm nv het belang van de veiligheid en het welzijn van hun medewerkers, zowel op de werkvloer als thuis. Het bedrijf is vastbesloten om ervoor te zorgen dat hun personeel goed voorbereid is op elke mogelijke noodsituatie.


Microtherm is een dochteronderneming van Promat International, één van de belangrijkste dochterondernemingen van Etex.
Het is een leidinggevende leverancier van geavanceerde thermische isolatie voor toepassingen bij alle temperaturen. Door middel van een breed assortiment aan producten levert Microtherm zowel de dunste en lichtste isolatiesystemen als hooggekwalificeerde technische expertise.
Het hoofkantoor in Sint-Niklaas, België, bevat het expertisecentrum en de belangrijkste productiefaciliteiten. Microtherm heeft ook productiefaciliteiten in Japan en de Verenigde Staten.
Meer info: www.promat.com/en/industry/solutions/high-temperature-insulation