Oscare vzw als Bachelor project

Oscare vzw als Bachelor project

Nik Bosman en Rachida Van Meerten kozen Oscare als organisatie voor de uitwerking van een Business Card project in het kader van hun Bachelor Proef rond arbeids- en organisatiepsychologie.

Nik en Rachida stelden hun project voor tijdens de HR inspiratienamiddag op Thomas More. Collega Bieke Pleysier was aanwezig om hen te steunen.

Nik Bosman – Bieke Pleysier (Oscare vzw) – Rachida Van Meerten

HR inspiratiedag op Thomas More

Met veel trots en voldoening willen we jullie laten weten dat ons recente project met Oscare rond de kick off van de “Performance Management Cyclus” succesvol is afgerond.

In het kader van onze opleiding Arbeids-en organisatiepsychologie, zochten en vonden we een organisatie waarvoor we een Business Card project (Bachelor Proef) konden uitwerken. 

Oscare vzw, een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, heeft de afgelopen jaren een organische groei doorgemaakt, wat gepaard ging met enkele uitdagingen op het gebied van personeelsbeleid en interne communicatie. We hebben een grondige analyse gemaakt van de situatie op dat moment, specifieke acties ondernomen zoals literatuurstudie, interviews met medewerkers en best practices onderzocht om uiteindelijk concrete handvatten aan te reiken voor het opvolgen van het dagdagelijks functioneren en het welzijn van medewerkers.

Het eindresultaat is een volledig op maat gemaakte Performance Management Cyclus met templates, planningstool, flowchart, dashboard, tips & tricks en een template voor opvolging en evaluatie van het proces. We zijn ervan overtuigd dat deze aanpak Oscare zal helpen om het functioneren op te volgen, het welzijn te monitoren, de interne communicatie te versterken en de retentie van medewerkers te bevorderen.

Wij willen Oscare vzw bedanken voor het vertrouwen in ons om dit project tot een succesvol einde te brengen.(Nik en Rachida)