Academiejaar gaat van start

Academiejaar gaat van start

Het nieuwe academiejaar van Scar Academy gaat van start, op 9 oktober 2021, met een hoorcollege die plaatsvindt op de campus ‘Drie Eiken’ van Universiteit Antwerpen.

Scar Academy is een internationaal opleidingsproject met als doel, kennis over de behandeling van littekens, te delen met alle zorgverstrekkers die te maken krijgen met patiënten met littekens. Scar Academy ondersteunt nadrukkelijk de ontwikkeling van een specifieke kwalificatie als “Littekenspecialist“ binnen de grenzen van het beroepsprofiel.

Ons docentenkorps, bestaande uit gerenommeerde internationale specialisten, deelt hun kennis door middel van hoorcolleges, praktische workshops en hands-on training. Dit kan aangeleverd worden via opleidingen, symposia, workshops, trainingsstages en congressen.

De doelgroep bestaat uit huisartsen, chirurgen, dermatologen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, huidtherapeuten, psychologen, orthopedische techniekers, samengevat alle zorgverstrekkers die in hun dagelijkse praktijk in aanraking komen met patiënten met littekens.