Brandveilige gemeente/stad

Brandveilige gemeente/stad

Samen naar een brandveilige gemeente

Vanaf 1 januari 2020 worden rookmelders verplicht voor alle woningen in Vlaanderen.

Woningbranden eisen in België enorm veel slachtoffers. Naast het vermijden van brandrisico’s in en om de woning is het belangrijk om te investeren in voldoende rookmelders. De rook van een brand verspreidt zich zeer snel en is verstikkend. Veel te weinig mensen weten dat, als er ’s nachts brand uitbreekt, je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets!

Wat kunnen wij voor uw gemeente/stad betekenen:

  • Meer brandveiligheid en de kans op overleven vergroten in uw gemeente.
  • Inwoners sensibiliseren dmv van een GRATIS infosessie.
  • Een GRATIS aangepaste opleiding voor het personeel.
  • De drempel naar senioren verlagen door kwalitatieve rookmelders te verkopen in het gemeentehuis, door sensibiliseringscampagne via gemeentelijke kanalen, door verenigingen te betrekken in dit verhaal.


Daarom biedt Oscare vzw aan gemeentebesturen de mogelijkheid om op een eenvoudige manier hun inwoners te sensibiliseren en de kans te geven om degelijke rookmelders aan een gunstige prijs aan te schaffen.

Oscare vzw biedt aan de gemeenten een systeem van consignatie aan, waarbij de gemeente geen investering moet doen om de rookmelders aan te schaffen. Ervaring leert ons immers dat het moeilijk in te schatten is hoeveel rookmelders zullen verkocht worden.

In het systeem van consignatie levert Oscare vzw het gewenste aantal rookmelders, in een aantrekkelijke toogdisplay. Hiertoe wordt een overeenkomst afgesloten.

Op het einde van de campagne levert de gemeente de niet verkochte exemplaren af en betaalt zij aan Oscare vzw uitsluitend de verkochte exemplaren. Dit kan mits gewone overschrijving of op basis van een factuur. Er kunnen natuurlijk steeds extra exemplaren bijbesteld worden, binnen dezelfde overeenkomst.

Samengevat: uw gemeente kan een levensreddend project aanbieden aan de inwoners, zonder investering, zonder administratie en met een kwalitatief product, met 10 jaar garantie.


MEER DAN GEWOON EEN ROOKMELDER VERKOPEN

Rookmelders verkopen kan iedereen maar weten wat je ermee moet doen, hoe ze werken, waar te plaatsen,… dat kan je leren. Oscare vzw vindt het belangrijk om mensen bewust te maken van het nut van rookmelders. Oscare vzw wil het personeel en burgers de nodige informatie geven. Meer info kunt u terugvinden in de folder in bijlage.

Indien u belangstelling heeft voor het aanbod van Oscare vzw, zijn wij graag bereid om hierover met u in gesprek te gaan. 

Aarzel niet om contact op te nemen via info@oscare.be.