Reynaers Community Day 2023

Reynaers Community Day 2023

In navolging van vorig jaar koos Reynaers Aluminium ook dit jaar Oscare als organisatie voor hun Community Day. Nick Ausloos (Reynaers) schreef een verslag.

“Na een succesvolle editie met Oscare vorig jaar, zijn we opnieuw naar een basisschool getrokken om hen iets meer bij te brengen over brandpreventie. Dit jaar mochten we 6 klassen van Het Spoor in Lier op sleeptouw nemen. Met een goedgevulde planning kregen leerlingen van het 3 de , 5 de  en 6 de  leerjaar
tijdens 3 activiteiten meer inzichten over wat te doen in geval van brand en hoe dit te kunnen voorkomen.
Tijdens een theoretische preventieles kwamen onderwerpen zoals het nut van rookmelders, hoe brandwonden te verzorgen en welk nummer er gebeld moest, aan bod.

112 Elektro Escape

Als herinnering werden de leerlingen constant geconfronteerd met het 112 noodnummer tijdens een zenuwslopend elektrospel. Dit was als nevenactiviteit voor diegene die moesten wachten wanneer klasgenoten uit fire escape room probeerde te geraken. Tijdens de speeltijden bleek dit een leuke aanvulling van de speelmogelijkheden.


In de Fire escape room werd een brand gesimuleerd en hadden de leerlingen 10 minuten om de codes te kraken aan de hand van enkele raadsels. Hierbij konden ze rekenen op een Reynaers collega, maar de leerkrachten lieten ook zeker de kans niet liggen om deze activiteit zelf mee te ervaren.

Wie, Wat, Waar?

In het “Waar, Wat, Wie”-spel moesten de leerlingen volgens de regels van Cluedo achterhalen in welke kamer er brand was ontstaan, door welk voorwerp en wie de schuldige was. Ook hier konden de leerlingen per groepje rekenen op een Reynaers collega om hen wat te begeleiden.
Leuk om te zien hoe elke leeftijd op een verschillende manier kan opgaan in een spelletje.

Geen ijsjes deze keer om de dag af te sluiten, maar kinderen zijn altijd tevreden met een zakje chips! 

Hopelijk hebben de leerlingen er iets van opgestoken en delen ze hun ervaringen thuis.


Wat is de Community Day?
Jaarlijks zet een 80-tal Reynaers medewerkers zich een volledige werkdag in voor sociale organisaties uit de buurt die hun hulp hard kunnen gebruiken. Als familiebedrijf is Reynaers Group een zorgzame partner voor zijn medewerkers en stakeholders. We willen een positieve impact op de samenleving realiseren en ondersteunen daarom lokale en regionale initiatieven die de werk- en/of levensomstandigheden van mensen verbeteren.